Klaus Iohannis s-a vaccinat anti-COVID la Spitalul Militar „Carol Davila”: „Este o procedură simplă, nu doare”

Klaus Iohannis s-a vaccinat anti-COVID la Spitalul Militar „Carol Davila”: „Este o procedură simplă, nu doare”

Preşedintele Klaus Iohannis s-a vaccinat împotriva COVID-19, vineri de la ora 10,00, la Spitalul Militar „Carol Davila”. Klaus Iohannis a declarat dup,ă ce i-a fost administrat vaccinul contra COVID-19, că acesta este unul „sigur”, subliniind că imunizarea „ne va scoate” din pandemie.

Preşedintele Klaus Iohannis s-a vaccinat anti-coronavirus, vineri, de la ora 10,00, la Centrul de vaccinare din cadrul Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila”. Șeful statului a făcut și o scurtă declarație de presă la ieșirea de la centrul de vaccinare. După administrarea vaccinului, Iohannis a așteptat 15 minute, potrivit protocolului medical.

Klaus Iohannis: Vaccinarea ne va scoate din pandemie
Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, după ce i-a fost administrat vaccinul contra COVID-19, că acesta este unul „sigur”, subliniind că imunizarea şi respectarea măsurilor de restricţie „ne vor scoate” din pandemie.

„Este o procedură simplă, nu doare şi vreau să subliniez că acest vaccin este sigur, eficient şi recomand tuturor vaccinarea. Vaccinarea împreună cu respectarea măsurilor de restricţie ne vor scoate din pandemie”, a afirmat şeful statului, la ieşirea de la Centrul de vaccinare anti-COVID-19.

Klaus Iohannis a anunțat încă de marți, la conferința de presă organizată la Cotroceni, că vrea să marcheze startul celei de-a doua etape de vaccinare prin exemplul său personal. Iohannis a spus atunci că se va vaccina public împotriva noului coronavirus în dimineața zilei de vineri.

„Nu cred că s-a produs nicio neîncredere (pentru că președintele nu s-a vaccinat la începutul campaniei n.r.). Am participat la această decizie, ca în prima etapă să fie vaccinat tot personalul medical. Prima etapă se va încheia la sfârșitul acestei săptămâni. Nu am dorit nici eu, nici premierul să ne băgăm în față. Vineri, pe 15 ianuarie, începe a doua etapă de vaccinare. Pentru a marca debutul campaniei de vaccinare din etapa a doua, eu mă voi vaccina public vineri pe 15 ianuarie”, a spus marți Klaus Iohannis, răspunzând unei întrebări venite din partea jurnaliștilor.

Campania de vaccinare trebuie făcută mult mai intens decât s-a făcut până acum, a precizat Klaus Iohannis. El consideră că este important ca mai multe personalități publice și politice să dea exemplul personal în acest sens. „Eu sunt convins că vaccinarea e esențială”, a precizat Iohannis.