Valul doi al pandemiei lovește dur și Italia. Era singura țară din Vestul Europei care s-a ținut departe în ultimele săptămâni de revenirea numărului mare de cazuri de infectări, în timp ce Spania, Franța sau Marea Britanie au înregistrat noi și recorduri.
Italia a raportat joi 2.548 de cazuri noi de cazuri de coronavirus în ultimele 24 de ore, fiind pentru prima dată când se depăşeşte 2.000 de cazuri de la sfârşitul lunii aprilie, potrivit datelor Ministerului Sănătăţii din Peninsulă.
Numărul deceselor înregistrate în Italia în ultima zi s-a ridicat la 24, faţă de 19 în ziua precedentă, cifra fiind totuşi cu mult mai micî faţă de vârful pandemiei consemnat în Italia în lunile martie şi aprilie.
Valul doi de coronavirus se extinde în Europa
Alte patru țări din Europa, puse pe lista roșie din cauza coronavirusului, potrivit exploziei de noi cazuri consemnate de Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor.
Un număr din ce în ce mai mare de țări devin roșii pe harta coronavirusului realizată de Centrului European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC), ceea ce înseamnă că au trecut pragul de 120 de infecții confirmate la 100.000 de locuitori în ultimele două săptămâni.
După ce Belgia a fost colorată în roșu miercuri, 23 septembrie, alte patru țări au trecut acum de la portocaliu închis la roșu, potrivit The Brussels Time. Anterior, Spania (320 de cazuri la 100.000 de locuitori în ultimele două săptămâni), Republica Cehă (267), Franța (235) și Luxemburg (189) au fost de asemenea colorate în roșu.
Acum, Olanda (171), Islanda (128), Danemarca (128) și Ungaria (127) au fost, de asemenea, adăugate la listă, aducând totalul la 9 țări “roșii” în Europa.
Franța ia noi măsuri de urgență
Franța trece și ea într-o nouă fază a războiului cu pandemia. Parisul şi suburbiile sale ar putea intra de luni în stare de alertă maximă pentru epidemia de coronavirus, dacă se confirmă avansarea epidemiei în regiune, a declarat joi ministrul francez al Sănătăţii, Olivier Véran.
Capitala franceză şi suburbiile sale au ”depăşit cele trei praguri care pot corespunde zonei de alertă maximă”, a declarat ministrul Véran, în cadrul unei conferinţe de presă.
Italia a fost prima ţară din Europa afectată grav de Covid-19 şi are cel mai mare număr al deceselor de pe continent, 35.918, de la izbucnirea epidemiei, în februarie.