Cristian Țopescu, unul dintre cei mai apreciați comentatori sportivi ai tuturor timpurilor din România a fost internat în stare gravă la spitalul Elias din Capitală, în cursul dimineții de marți, 8 mai, și, din păcate, medicii au declarat, pentru Adevărul, că omul de televiziune este în stare gravă.
Fostul comentator sportiv Cristian Ţopescu este internat la Spitalul Elias din Capitală, în stare gravă, pe secţia de terapie intensivă. „Cristian Ţopescu este internat pe secţia de terapie intensivă, are un diabet, e în stare gravă dar nu este intubat. În prezent, este supus unor investigaţii amănunţite. Este la noi în spital de aproximativ două ore”, a explicat, pentru Adevărul, purtătorul de cuvânt al unităţii sanitare, medicul Silviu Negoiţă.
Purtătorul de cuvânt al Spitalului Elias, Silvius Negoiță, a declarat că fostul mare comentator Cristian Țopescu este în investigații, având mai multe suferințe, potrivit Libertatea „În acest moment, este la UPU (Unitatea de Primiri Urgenţe – n.r.), este evaluat, nu are încă un diagnostic. Dumnealui va fi supus mai multor investigaţii, iar ceea ce pot spune este că nu se află într-o stare prea bună”, a detaliat purtătorul de cuvânt al Spitalului Elias, pentru Mediafax. Conform Agerpres, Cristian Țopescu este în stare gravă, dar stabilă.
În prezent, Cristian Țopescu are 81 de ani. El a fost comentator sportiv şi politician, fiind ales senator de Bucureşti, în urma alegerilor parlamentare din 30 noiembrie 2008. În lunga sa carieră de comentator sportiv a avut peste 5.000 de transmisii în direct de la Jocurile Olimpice, Campionate Mondiale şi Europene, potrivit click.ro.
Acum, Cristian Țopescu este pensionar militar, cu 35 de ani de vechime în armată. Din octombrie 2016, colonelul în retragere Cristian Țopescu a fost avansat la gradul de general de brigadă. Drept recunoștință pentru activitatea sa, Cristian Țopescu a primit decorația „Steaua României”, Ordinul Meritul Sportiv, Ordinul Olimpic Colanul de Aur și Ordinul Național Serviciul Credincios în grad de Cavaler.
Printre cele mai mari bucurii ale sale sunt cei trei copii și faptul că este bunic.
CITEȘTE ȘI:
Declarații șoc! Cabral, scos din sărite, a spus tot! Acum știe toată România! „Maimuţa, Congo…” Ce i s-a întâmplat e cumplit
Cabral a povestit în detaliu pe blogul personal prin ce a trecut datorită culorii pielii sale, Prezentatorul TV s-a referit la anumite evenimente de-a dreptul traumatizante din copilăria sa, recunoscând în același timp că fotbalul l-a ajutat să își facă prieteni.
Iată mărturia lui Cabral, care ne arată în ce stadiu se află și România, din acest punct de vedere:
„Sunt un băiat din cartier. Născut, crescut şi trăit în Berceni. Îmi vorbeşti frumos… sunt prietenul tău. Îmi vorbeşti urât… îţi răspund fix cum m-a învăţat cartierul. Şi-ţi promit că n-o să-ţi placă. Şi eram obişnuit să trebuiască să mă apăr singur. Dar atunci, fix în momentul ăla când un alt copil mi-a luat apărarea, am simţit pentru prima dată că… poate chiar de-s diferit, nu trebuie să fiu singur. Pentru că în anii ce au urmat am văzut în cartier cum diferenţele dintre oameni devin graniţe imposibile de traversat. Diferenţele alea simple… de la hainele pe care oamenii le poartă, jargonul pe care-l folosesc, blocul în care stau, gaşca în care-şi cheltuie timpul… ori culoarea pielii. Diferenţele alea simple deveneau la un moment dat nişte prăpăstii de netrecut. Cu o singură excepţie: când jucam fotbal“, a scris Cabral pe blog.
„M-au dat prima oară la şcoala 111. Am stat până în clasa a 2-a… Le-au zis alor mei să mă mute, eram prea bronzat pentru ei. M-au mutat ai mei la 110. A fost bine până într-a patra. Prea mult solar… Apoi m-au mutat la 96. Deja ştiam reţeta… câteva zile de observat de la distanţă, apoi începeau glumiţele cu -alb ca smoala-, maimuţa, Congo… şi tot aşa. Şi au început. În acelaşi ritm, cu aceeaşi răutate ca la celelalte două şcoli. Şi într-o zi s-a întâmplat ceva… am ieşit la sport, în curtea şcolii. Profu’ n-avea de gând să ia aur la Olimpiadă cu noi, aşa că ne-a aruncat o minge de fotbal şi ne-a lăsat în pace. În următoarea pauză mergeam către clasă, când un unul de la altă clasă a urlat după mine „Fugiţi că vine maimuţoiul!“ sau ceva de genul ăsta. M-am întors să-i dau replica, dar n-am apucat. Unul dintre băieţii din clasa mea a urlat tare, cu pasiune şi supărare: – Băăă, lasă-l în pace, e din echipa mea de fotbal!“, a povestit Cabral.
Sursa: libertatea.ro