Fostul adjunct al șefului de la STS a fost prins în flagrant și reținut pentru trafic de influență

Fostul adjunct al șefului de la STS a fost prins în flagrant și reținut pentru trafic de influență

Fostul adjunct al şefului STS de pe vremea preşedintelui Ion Iliescu, generalul (r) Florin Mihalache, a fost reținut de procurorii DNA pentru trafic de influență și spălare de bani.

Potrivit Direcției Naționale Anticorupție, generalul STS (r) i-ar fi cerut unui om de afaceri un Audi Q8 sau un BMW X7 pentru a convinge un alt antreprenor să renunțe la anumite litigii comerciale.

Ce au descoperit cei de la DNA
„În perioada august 2021 – ianuarie 2021, inculpatul ar fi pretins, în mod repetat, de la administratorul unei societăți comerciale (martor în cauză) inițial un autoturism de lux ulterior contravaloarea acestuia, de 75.000
euro, pentru a-și exercita influența pe care a lăsat să se înțeleagă că o are asupra unui alt om de afaceri cu care martorul avea mai multe litigii comerciale, în scopul stingerii acestora.

Concret, „intervenția” inculpatului trebuia să se finalizeze cu încheierea unei tranzacții privind stingerea tuturor litigiilor aflate pe rolul instanțelor din București și achitarea de către una dintre societățile controlate de omul de afaceri către societatea martorului a unor datorii în cuantum de aproximativ 1.500.000 euro

Pentru a disimula proveniența sumei pe care ar fi urmat s-o primească pentru „serviciile” sale, la data de 06 ianuarie 2022, inculpatul ar fi încheiat cu martorul un contract fictiv de împrumut.

În contextual menționat mai sus, la data de 12 ianuarie 2022, inculpatul ar fi primit cei 75.000de euro pretinși, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante”, a transmis DNA.

Propunere de arestare preventivă
Fostul adjunct al şefului STS de pe vremea preşedintelui Ion Iliescu, generalul (r) Florin Mihalache a fost prezentat Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Acesta a fost trecut în rezervă în anul 2005 de fostul preşedinte Traian Băsescu, odată cu superiorul său, generalul Tudor Tănase.