Focar de coronavirus la un centru de tratare a cancerului din Timişoara

Focar de coronavirus la un centru de tratare a cancerului din Timişoara

Un nou focar de coronavirus a fost descoperit la un centru de tratare a cancerului din Timişoara. Per total, acolo, au fost confirmate zece cazuri.

Nouă asistente şi infirmiere, precum şi un pacient de la centrul de tratare al cancerului, OncoHelp din Timişoara, au fost depistaţi cu coronavirus. Acesta este cel mai nou focar din judeţul Timiş.

Alte şase focare mai sunt active. De asemenea, oraşul Făget din judeţul Timiş se află în carantină.

169 de pacienţi cu COVID -19, internaţi în spitalele din Timiş
Conform Direcţiei de Sănătate Publică Timiş, marţi, în spitalele din Timişoara şi din judeţul Timiş sunt internaţi 169 de pacienţi cu COVID -19. Dintre acestia, nouă erau la Terapie Intensivă.

Inspectorii DSP Timiş au în desfăşurare 31 de anchete epidemiologice în locuri în care au fost depistate cazuri de COVID în judeţ. Per total, înultimele 24 de ore au fost prelucrate 2.396 de teste.

7 focare de coronavorirus
DSP are în supraveghere 7 focare de COVID -19 în Timiş: la fermele Smithfield unde sunt 174 de cazuri confirmate, la Spitalului privat Premiere unde sunt 6 cazuri, la Spitalul de Psihiatrie din Gătaia unde sunt 12 cazuri, la fabrica Zoppas din Sânnicolau Mare -3 cazuri, în comuna Gottlob – 11 cazuri, la centrul de tratare a cancerului OncoHelp din Timişoara – 10 cazuri, acesta fiind ultimul focar depistat. Este vorba de nouă asistente şi infirmiere, respectiv un pacient.

Un oraş în carantină
La Făget, oraş intrat în carantină încă de duminică, au fost confirmate până în acest moment 52 de persoane cu coronavirus, dar şi 2 decese.

De la începutul pandemiei s-au înregistrat 134 de cazuri de infectări în rândul cadrelor medicale din Timiş, dar şi 67 de decese ale unor locuitori din Timişoara şi din judeţ confirmati cu COVID -19.

În judeţul Timiş, la ultima informare a Grupului de Comunicare Strategică, de marţi, au fost raportate 61 de noi cazuri de infectare cu COVID-19.