Florin Cîţu: „Salariul mediu net lunar a crescut în 2021 mult mai rapid decât rata inflaţiei..”

Florin Cîţu: „Salariul mediu net lunar a crescut în 2021 mult mai rapid decât rata inflaţiei..”

Premierul Florin Cîțu a făcut mai multe declarații cu privire la salariul mediu net lunar al românilor. „Salariul mediu net lunar a crescut în 2021 mult mai rapid decât rata inflaţiei”, a declarat prim-ministrul Florin Cîţu, adăugând, ”ca să înţeleagă şi PSD-iştii, că aşa creşte puterea de cumpărare”.

”Salariul mediu net lunar a crescut în 2021 mult mai rapid decât rata inflaţiei. În fiecare lună. Asta inseamnă că fiecare leu câştigat în plus de români are o valoare mai mare (cumpără mai multe bunuri).

Ca să înţeleagă şi psd-iştii: aşa creşte puterea de cumpărare”, a scris premierul Florin Cîţu pe Facebook, precizânt totodată date de la BNR şi de la Institutul Naţional de Statistică.

Astfel că, prim-ministrul răspunde acuzaţiilor venite din partea PSD potrivit cărora puterea de cumpărare a românilor scade.

Potrivit şedinţei de politică monetară din 7 iulie a Consiliului de administraţie al BNR, rata anuală a inflaţiei a crescut la 3,24 la sută în aprilie 2021, de la 3,05 la sută în martie, şi la 3,75 la sută în luna mai, urcând astfel deasupra intervalului ţintei ceva mai devreme decât s-a anticipat.

Astfel, câştigul salarial mediu nominal net a fost 3.492 lei, în luna mai, în scădere faţă de luna precedentă cu 69 lei (-1,9%), iar față de luna mai a anului anterior, câştigul salarial mediu nominal net a crescut cu 9,8%, relevă cele mai recente date publicate de Institutul Naţional de Statistică (INS).