Florin Cîţu a anunțat noi măsuri de relaxare, de la 1 iunie: „Rămân deschise cu 30%-40%”

Florin Cîţu a anunțat noi măsuri de relaxare, de la 1 iunie: „Rămân deschise cu 30%-40%”

Florin Cîțu a anunțat că, începând cu 1 iunie 2021, funcţionarea restaurantelor ar putea să nu mai fie legată de rata de incidenţă, în localităţile cu rată mare de vaccinare. Premierul a mai adăugat faptul că restaurantele rămân deschise cu 30%-40%.

Cîțu a declarat seara trecută, că, de la 1 iunie, funcţionarea restaurantelor ar putea să nu mai fie legată de rata de incidenţă, în localităţile cu rată mare de vaccinare. „Putem să gândim măsuri care să ne spună că restaurantele nu mai depind de rata de incidenţă, rămân deschise cu 30%-40%”, a declarat premierul.

Cîțu a discutat, luni seară, la TVR, despre posibile relaxări ale măsurilor de la 1 iunie, în contextul unei vaccinări accelerate. „Cred că putem să discutăm după 1 iunie de unele măsuri de relaxare(…) Masca- nu cred că este momentul, în spaţiul public.

Putem să discutăm de evenimente unde oamenii sunt vaccinaţi, putem să discutăm de restaurante care, de exemplu, să nu mai fie legate de rata de incidenţă dacă tot personalul dintr-un restaurant este vaccinat”, a declarat premierul.

Florin Cîțu a adăugat: „Suntem într-un municipiu sau într-un oraş în care avem o rată de vaccinare mai mare- putem să gândim măsuri care să ne spună că restaurantele nu mai depind de rata de incidenţă, rămân deschise cu 30%-40%”.
Politicianul a anunțat că sunt măsuri pe care le așteaptă de un an de zile, însă totul este legat de vaccinare.

„Acum putem să vorbim de altfel de turism în această vară dacă ne vaccinăm”, a mai afirmat premierul.

În acest moment, funcţionarea restaurantelor, cafenelelor, barurilor, cluburilor şi a altor operatori economici este restricţionată dacă rata de infectare dintr-o localitate depăşeşte 3 cazuri la mia de locuitori.