Alimentele pe care le consumăm ar trebui să fie cât mai proaspete pentru a beneficia de toate calitățile nutriționale. Există câteva modalități simple prin care poți menține prospețimea alimentelor pentru mult timp. Iată despre ce e vorba!
Când vine vorba de fructe și legume, primul lucru pe care trebuie să îl faci este să speli atât legumele, cât și fructele doar înainte de a le consuma, deoarece umiditatea nu este un mediu foarte bun pentru acestea, accelerând procesul de alterare.
Astfel, nu este indicat să le speli înainte de a le pune în frigider.
Un alt aliment consumat foarte mult de români este carnea, care se păsătrează la congelator.
În cazul în care ai făcut mai multe cumpărături decât era necesar sau nu vrei să gătești carnea imediat, cel mai bine este să fie plasată în congelator, acolo unde ea se păstrează chiar și ani de zile, însă condiția este să nu fie decongelată în această perioadă.
Congelatoarele sunt o soluție ideală pentru a păstra o perioadă mai îndelungată carnea dar și alte alimente refrigerabile lăsând astfel spațiu frigider sau combina frigorifică pentru alimentele pe care le consumi în mod curent și trebuie păstrate în aceleași condiții.
Când trebuie ținută pâinea la frigider
Contrar părerii multora care păstrează pâinea în frigider, temperatura scăzută nu face decât să grăbească alterarea produsului.
Pâinea consumată zilnic se păstrează cel mai bine la temperatura camerei, într-o pungă din bumbac sau înfășurată într-o țesătură din acest material, care împiedică formarea condensului.
Însă lucrurile stau altfel în cazul în care vrei să păstrezi pâinea proaspătă pentru o perioadă de cel mult trei luni.
În acest caz, pâinea poate fi pusă la congelator, însă nu întreagă, ci feliată sau tăiată în bucăți mai mici, potrivit Secretele.com.
Doar în acest mod, pâinea își va păstra aroma și textura după decongelare.