Știai că nu este bine să mănânci ouă dimineața? Iată din ce motiv nu este recomandat să ai acest obicei. Greșeala pe care o fac mulți români, fără să știe. Care este momentul ideal al zilei în acest sens.
Specialiștii recomandă să evitați să mâncați ouă dimineața. Iată în ce parte a zilei este bine să le consumați dacă doriți, dar și care este perioada ideală în care este indicat să le includeți în dieta zilnică.
Motivul pentru care nu este recomandat să mănânci ouă dimineața
Potivit specialiștilor, momentul ideal al zilei în care trebuie să mâncați ouă este la prânz. O explicație pentru acest în acest sens este faptul că organismul uman are o capacitate mai mare să asimileze nutrienții din ou după câteva ore de activitate.
Cu atât mai mult, este important de precizat faptul că în intervalul septembrie – iunie, atunci când organismul uman are nevoie de o capacitate mai mare de nutrienți, este important să profitați de beneficii și să includeți un ou în dieta zilnică.
Consumul de ouă la prânz poate contribui la îmbunătățirea aportului nutrițional al organismului datorită conținutului său bogat în proteine, vitamine și minerale.
Dacă vei proceda așa de acum și vei înlocui consumul de ouă în timpul micului dejun cu un prânz echilibrat care include ouă, puteți asigura organismului energia de care are nevoie pentru a-și menține funcțiile optime în timpul zilei.
Cum verifici dacă un ou este proaspăt
Iată cum trebuie să procedezi dacă vrei să verifici prospețimea ouălor. Pentru a începe, trebuie să umpleți un castron cu apă la temperatura camerei. Pentru următorul pas, puneți ouăle în apă, unul câte unul.
În cazul în care oul este proaspăt, se va duce repede la fundul castronului din cauza greututății. Cu toate astea, pe de altă parte, un ou care nu este proaspăt va permite aerului să pătrundă în interior, iar prin urmare se va scufunda mai lent sau va pluti la suprafață. Acest lucru se datorează acumulării de aer în interiorul oului.
Cu atât mai mult, este recomandat ca de fiecare dată să verificați prospețimea ouălor înainte de a le folosi în diverse rețete. Dacă vei proceda așa, vei putea evita unele probleme de sănătate.
Multe gospodine obișnuiesc să verifice prospețimea acestora pentru a se asigura de calitatea prearatelor.