Dacă nu te vaccinezi împotriva coronavirus nu vei putea călători cu avionul. Anunțul companiilor aeriene

Dacă nu te vaccinezi împotriva coronavirus nu vei putea călători cu avionul. Anunțul companiilor aeriene

Vaccinul împotriva virusului Sars-cov-2 va deveni obligatoriu pentru cei care călătoresc cu avionul. Anunțul a fost făcut de mai multe companii aeriene renumite.

Deși tot mai mulți români anunță că nu se vor vaccina din cauza faptului că antidotul a fost creat mai repede decât un vaccin normal, vor fi restricționați de la mai multe lucruri. Unul dintre ele ar fi călătoria cu avionul. Reprezentanții mai multor companii aeriene au făcut anunțul.

Cu toate că pentru unii vaccinul-anti-COVID-19 reprezintă unica cale de salvare, pe de altă parte, există foarte multe persoane care nici măcar nu vor să audă de vaccinare. În acest context, mai multe companii aeriene au luat o decizie radicală cu privire la acest aspect!

Unele companii aeriene, dar și unii agenți comerciali, au în plan să limiteze accesul serviciilor lor, iar acestea să devină accesibile doar persoanelor care au decis să se vaccineze împotriva virusului care face ravagii. Mai multe companii din Statele Unite ar fi pus cap la cap o nouă soluție care ar permite, în cele din urmă, acest lucru.

Reprezentanții companiilor aeriene s-au gândit la introducerea unor camere video care ar putea ”citi” un card sau un cod QR cu privire la vaccinarea celor care au de gând să călătorească. Prima oară acest lucru va fi pus în practică de către companiile aeriene. Ele sunt cele care ar putea pune în practică acestă soluție pentru că pericolul de infectare este mult mai ridicat.

Majoritatea companiilor deja i-a anunțat pe călători că au de gând să opteze pentru această soluție și să le permită accesul la bord doar celor care au făcut vaccinul anti-COVID-19, însă nu oricum, ci cu o dovadă.

Vaccinul Moderna a ajuns pe teritoriul țării noastre. „Prima tranşă, de 14.000 doze de vaccin Moderna, vor ajunge mâine (miercuri – n.r.) la Institutul Naţional de Cercetare–Dezvoltare Medico–Militară ”Cantacuzino”. Transportul este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin vor fi aduse la Bucureşti pe cale terestră. Dozele vor fi depozitate la Centrul Naţional de Stocare, urmând ca în perioada următoare să fie distribuite în centrele regionale şi de vaccinare”, a transmis Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 marți seară.