Vești proaste pentru români, la sfârșit de iarnă!
Meteorologii Accuweather vin cu noi vești despre starea vremii, de data aceasta mai puțin plăcute, mai ales pentru cei care sperau că temperaturile de primăvară își vor face simțite prezența în curând, căci se apropie luna martie.
Vreme instabilă în luna aprilie, de Paște! Anunțul meteorologilor
Ei bine, dacă în urmă cu câteva zile se anunța prognoza pentru luna lui mărțișor, când sunt așteptate chiar și ninsori în multe zone ale țării, iată că nici luna aprilie nu va fi foarte călduroasă, mai ales la început!
Conform meteorologilor, vom avea ninsori și temperaturi scăzute și în luna aprilie, de Paște, în special în zonele de munte. Există, însă, și vești bune. După câteva zile de frig, se pare că începe să se încălzească treptat, iar primăvara își va intra în drepturi undeva pe la mijlocul lunii, însă vremea va rămâne totuși instabilă și capricioasă. Abia spre sfârșitul lui aprilie, vom putea vorbi despre temperaturi de 16-18 grade Celsius.
Cum ne afectează temperaturile scăzute din această perioadă? Medicii trag un semnal de alarmă
Un vortex polar pune stăpânire pe țara noastră în zilele acestea, iar temperaturile vor fi extrem de scăzute la finalul lui februarie. Medicii trag un semnal de alarmă și ne spun care sunt afecțiunile care pot apărea în urma gerului. Conf. univ. dr. Tudor Ciuhodaru, medic primar urgențe, a vorbit cu jurnaliștii WOWbiz.ro despre problemele cu care se pot confrunta oamenii în zilele geroase de iarnă.
„Orice degerătura necesită consult medico-chirurgical pentru a evita evoluţia nefavorabilă şi complicatiile.
Beneficiază de încalizire externă şi de terapie medicamentoasă menită a reduce durerile şi a ameliora circulaţia sanguină în zona afectată. Vântul şi umezeala accentuează hipotermia şi duc rapid la instalarea degerăturilor.
Ne confruntăm în gărzile din această perioadă cu un val de afecțiuni respiratorii favorizate sau agravate de temperaturile scăzute. Frigul şi aerul uscat sunt medii propice pentru virusuri din cauza mucoasei uscate, adică a stratului protector al gâtului, traheei şi sinusurilor.
Virusurile invadează mucoasa şi încep să se dezvolte, cauzând răceala.
Schimbarile bruşte de temeparatură nu sunt benefice organismului. Există persoane care se adapteaza genetic mai greu la frig. Răcirea bruscă precum şi temperaturile extrem de scăzute din această perioadă determină un stres adaptativ important pentru organism şi favorizează dezvoltarea, multiplicarea şi circulaţia virusurilor”, a mai precizat conf.univ.dr.Tudor Ciuhodaru, medic primar urgențe, pentru WOWbiz.ro.
„Frigul creşte riscul de infarct cu 2% pentru fiecare grad sub zero. Nu neglijați aceste simptome pentru că poate fi vorba de infarct.” , a declarat medicul Tudor Ciuhodaru, pentru WOWbiz.ro.