Cum se apără DSU împotriva criticilor privind restricțiile. ”Sunt țări care aplică reguli mult mai dure decât noi”

Cum se apără DSU împotriva criticilor privind restricțiile. ”Sunt țări care aplică reguli mult mai dure decât noi”

Departamentul pentru Situaţi de Urgenţă a prezentat, luni seară, lista ţărilor care au impus retricţii de circulaţie pe timpul nopţii pentru a reduce răspândrea pandemiei.

DSU a publicat, luni seară, pe Facebook, măsurile impuse la nivel european, în contextul limitării răspândirii noului coronavirus.

”Restricţiile luate la nivelul României, pe lângă rolul acestora de a diminua presiunea regăsită la nivelul întregului sistem medical, au in final rol de prevenţie şi salvare de vieţi ”, a transmis DSU.

Departamentul pentru Situaţi de Urgenţă a prezentat o parte dintre restricțiile luate de mai multe state europene de reducere a mobilității intre anumite intervale orare, cu scopul de a limita răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2 și a gestiona eficient criza sanitară actuală.

Restricțiile luate la nivelul României, pe lângă rolul lor de a diminua presiunea regăsită la nivelul întregului sistem medical, au in final rol de prevenție și salvare se vieți, spun cei de la DSU.

Luni, 29 martie 2021, în cadrul Secțiilor de terapie intensivă a fost raportat un număr de 1398 persoane și 881 de persoane aflate în Unitățile de Primiri Urgențe, la nivel național.

„Scopul nostru este de a salva. Noi, împreună, suntem o echipă! Doar așa, vom trece cu bine de această perioadă!”, este mesajul celor de la DSU.

Secretarul de stat Raed Arafat le-a explicat liberalilor, în ședința Biroului Executiv Central al PNL, de ce a fost nevoie de adoptarea unei măsuri prin care magazinele să se închidă la ora 18.00 în zonele cu incidență mare a cazurilor de Covid-19.

După ședință, Arafat a declarat că a luat decizia privind noile restricții a fost luată după ce a analizat situații similare din țări precum Germania.
”Sunt țări care aplică reguli mult mai dure decât noi”- a spus Raed Arafat.