Majoritatea oamenilor se confruntă cu impedimente financiare din cauza cheltuielilor. Principalul motiv ar fi că veniturile lunare nu sunt proporționale în valoare cu lucrurile pe care trebuie să le plătim lună de lună – chiria, creditul la bancă, facturile, benzina, cumpărăturile uzuale, etc. Dacă te afli în această poziție, iată 5 soluții simple ca să-ți reduci cheltuielile lunare și să rămâi cu mai mulți bani pentru îndeplinirea dorințelor personale.
1.Folosește activ aplicația de internet banking
Cu siguranță ai instalată pe telefon o aplicație de internet banking cu care procesezi plățile către diferiți comercianți sau prin care îți mai verifici, din când în când, suma rămasă pe cardul echivalent aplicației. Utilizând serviciul OTPdirekt poți să-ți gestionezi mai ușor finanțele și să economisești bani în același timp. Astfel de aplicații au incorporate un modul special destinat să-ți administreze finanțele personale, permițându-ți să vizualizezi unde se duc banii tăi lună de lună și cum poți să reduci astfel de cheltuieli.
2.Creează-ți bugete stabile
Un mod tradițional de a-ți reduce cheltuielile este să stabilești un buget fix lunar cu toate lucrurile pe care trebuie să le plătești sau să le cumperi. Totodată, setează-ți un buget și pentru momentele neprevăzute, cum ar fi reparațiile în casă sau achiziționarea unui electrocasnic nou. O să ai o surpriză plăcută când, după o perioadă de timp, bugetul pentru momentele neprevăzute va conține o sumă semnificativă pe care o vei putea folosi în loc să cheltui direct din salariul lunar.
3.Revizuiește-ți abonamentele
Cel mai probabil deții cel puțin un abonament de telefonie, TV, internet sau electricitate pe care trebuie să îl plătești lună de lună. Dacă nu utilizezi toate serviciile incluse în abonamentele existente, atunci acesta este un moment bun să-ți revizuiești planurile și să excluzi din cheltuielile lunare ceea ce nu folosești. Poți să-ți refaci contractul doar cu o serie de canale standard pe care știi că le urmărești frecvent, astfel că valoarea abonamentului va fi și ea mai mică.
4.Achiziționează produse la ofertă
Deseori în hypermarket-urile bine cunoscute există cel puțin o zi pe săptămână în care sunt reduceri foarte bune la diferite produse. Chiar dacă o mare parte din acestea nu le-ai folosit niciodată, ca de exemplu anumite condimente pentru prepararea mâncărurilor, este o ocazie bună să încerci ceva nou și să-ți reduci cheltuielile lunare legate de cumpărarea alimentelor. Urmărește promoțiile magazinelor și achiziționează produsele cu preț redus.
5.Folosește-ți utilitățile în mod conservativ
Lași lumina aprinsă într-o încăpere din locuință chiar dacă nu folosești acea cameră? Ești obișnuit cu băile lungi? Acesta este primul indiciu care trebuie să te determine să îți folosești utilitățile într-un mod mai economic sau conservativ:
- Încearcă să faci dușuri scurte, cât este necesar să te cureți după o zi lungă;
- Scoate din priză toate aparatele și electrocasnicele pe care nu le utilizezi în acel moment;
- Stinge lumina dacă nu ai nevoie de ea ca să-ți desfășori activitățile.
Lucrurile mici pe care le implementezi acum te vor ajuta să vezi rezultate satisfăcătoare la următorul calcul al cheltuielilor. Adoptă un stil minimalist și folosește-te de tehnologie și de aplicația de internet banking pentru o gestionare mai eficientă a bugetului tău lunar.