A venit vara și, cu siguranță, cea mai consumată băutură a sezonului cald este, fără doar și poate, limonada. Un pahar din această băutură rece este pur și simplu revigorant. Însă, dacă vrei să prepari această băutură ca la restaurant trebuie doar să adaugi un ingredient secret și să urmezi câțiva pași simpli.
Limonada este cu siguranță una dintre băuturile cele mai consumate în sezonul cald. Datorită gustului său dulce-acrișor, această băutură este ideală pentru zilele fierbinți, când temperaturile ating valori caniculare.
Cum să prepari cea mai bună limonadă
Pentru a prepara o limonadă exact ca la restaurant, nu trebuie să amesteci apa cu zahărul, atunci când vrei să prepari limonadă. Ingredientele se pun pe foc, împreună. În acest fel, zahărul se va lăsă la fundul recipientului și nu se va dizolvă.
Există un ingredient secret, de care n u mulți se folosesc, dar care da un gust nemaipomenit băuturii. Este vorba despre portocală. Concret, acest fruct nu se adaugă în limonadă decât la final, imediat după ce ai preparat băutura.
Ingrediente
– 2,5 l apă;
– 250 g zahăr;
– 8-10 lămâi mici;
– 1 portocală;
– frunze de mentă (opțional).
Mod de preparare
Pentru a prepara o limonadă exact ca la restaurant, cu ajutorul portocalei, trebuie să pui apa la fiert, acolo unde vei adăuga și zahărul. Focul trebuie să fie mic.
Apoi, se stinge flacăra când amestecul a luat forma unui sirop ușor îngroșat, de nuanță diferită și se lasă siropul la răcit.
Separat, se storc lămâile și se pune sucul de lămâie într-un alt bol. Urmează pasul în care se amestecă siropul cu sucul de lămâie, după ce cel dintâi s-a răcit și, după care, se dizolvă amestecul obținut cu apă și se amestecă.
Mai urmează să torni băutura într-o carafă și se lasă la frigider pentru minimum o oră.
Cel mai important lucru pe care trebuie să îl știi este că imediat după ce ai scos limonada de la frigider, înainte de a o servi, trebuie să adaugi în ea câteva felii de portocală. Și, limonada ta este gata de servire.