Cum este vremea în weekend. Zonele în care sunt așteptate ploi torențiale și vijelii

Cum este vremea în weekend. Zonele în care sunt așteptate ploi torențiale și vijelii

Vremea continuă să fie capricioasă și în acest weekend, conform prognozei Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM). În majoritatea regiunilor sunt așteptate fenomene meteo extreme până sâmbătă dimineața, însă perioadele de instabilitate atmosferică accentuată continuă îndeosebi în jumătatea de vest a ţării, la deal şi la munte.

Fenomene meteo de instabilitate atmosferică accentuată sunt prognozate în majoritatea regiunilor până sâmbătă dimineaţa, reiese din prognoza Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM). Potrivit meteorologilor, în intervalul 24 iulie, ora 12:00 – 25 iulie, ora 10:00, la deal şi la munte, precum şi în centrul teritoriului, apoi şi în vest şi sud-vest, se vor semnala averse cu caracter caracter torenţial, însoţite de descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii şi grindină.

Cantităţile de apă vor depăşi 20 – 25 l/mp şi, izolat, 30 – 35 l/mp. ANM precizează că, până la sfârşitul acestei săptămâni, vor predomina perioadele cu instabilitate atmosferică accentuată, îndeosebi în jumătatea de vest a ţării, la deal şi la munte.

Ploile au lovit ca un uragan vestul țării și în doar câteva minute parcă blestemate au lăsat zeci de familii fără agoniseala de o viață. În Bihor, potopul a distrus gospodării și a rupt poduri… iar bieții oameni, prinși în mijlocul viiturii ca într-o menghină, au fost salvați la limită de pompieri.

Viitura a lovit cu o putere de neimaginat. Șuvoaiele au rupt drumurile și au intrat în casele oamenilor. Prinși ca într-o capcană, bunicii care n-au putut să se salveze au fost scoși pe brate din mijlocul apelor.