Coronavirus în penitenciar. Un angajat din Craiova a fost testat pozitiv

Coronavirus în penitenciar. Un angajat din Craiova a fost testat pozitiv

Un angajat al Penitenciarului Craiova a fost confirmat pozitiv cu coronavirus, a anunțat Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP).

„Vă informăm că un angajat al Centrului de Detenţie Craiova a fost confirmat pozitiv la testul efectuat pentru SARS-CoV-2. Acesta a exercitat atribuţii de serviciu în sectorul operativ, cu purtarea echipamentului de protecţie”, anunţă Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

În conformitate cu prevederile metodologiei de intervenţie a sistemului penitencar, angajaţii identificaţi contacţi au fost scoşi din serviciu şi vor rămâne la domiciliu.

„Se menţine aplicarea măsurilor de prevenţie, inclusiv a monitorizării medicale a persoanelor internate, până la acest moment nefiind identificată simptomatologie specifică”, precizează ANP.
Administraţia Centrului implementează, de asemenea, recomandările Direcţiei de Sănătate Publică Dolj.

Val de cazuri în instituții
Primăria Sectorului 4 anunţă că, în cursul zilei de luni, va testa toţi angajaţii pentru depistarea posibilelor infectări cu COVID-19. Decizia vine după ce doi angajaţi ai autorităţii locale au fost confirmaţi pozitiv la testul COVID-19 în weekend.
Primăria Sectorului 4 precizează, în cazul celor doi angajaţi testaţi pozitiv, că funcționarii nu lucrau în relaţie directă cu publicul, iar în urma anchetei epidemiologice efectuate contacţii acestora au fost deja izolaţi la domiciliu pentru următoarele 14 zile. Cu toate acestea, s-a decis ca toți angajații primăriei de sector să fie testați.

„Ca urmare a faptului că doi angajaţi ai autorităţii locale au fost confirmaţi pozitiv la testul COVID-19 în weekendul trecut, primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă, a dispus testarea în regim de urgenţă, în cursul zilei de astăzi, a tuturor funcţionarilor angajaţi ai Primăriei Sectorului 4″, se arată într-un comunicat al Primăriei. Conform sursei citate, sediul instituţiei a fost dezinfectat şi igienizat duminică, astfel încât activitatea primăriei să continue în regim normal, cu numărul minim necesar de oameni.