CFR Cluj primește vizita celor de la AS Roma, însă obiectivul principal al ardelenilor este câștigarea campionatului

CFR Cluj primește vizita celor de la AS Roma, însă obiectivul principal al ardelenilor este câștigarea campionatului

După ce a fost zdrobită cu scorul de 5-0 pe Stadio Olimpico în urmă cu două săptămâni, CFR ar putea să rămână cu șanse mici la calificarea în primăvara europeană dacă nu obține cel puțin un punct în returul cu AS Roma din Gruia.

Tensiunile crate de declarațiile antrenorului, precum și problemele de lot, par să fie elementele care au destabilizat campioana în exercițiu a României. Clujenii se află într-o postură ciudată, ocupând doar poziția a 3-a în Liga 1, având 6 puncte mai puțin decât liderul FCSB și 4 mai puțin decât vicecampioana sezonului trecut, Universitatea Craiova.

Ardelenii au obținut o singură victorie în ultimele 5 partide și pe lângă problemele menționate mai sus, acum și moralul din vestiar pare să fie unul scăzut. Prin comparație, italienii au câștigat ultimele 4 partide, în care au bifat 13 reușite și au încasat un singur gol. Așa se explică cota uriașă de 4.20 pe care o are CFR Cluj în meciul contra celor de la AS Roma, potrivit portalului de specialitate Cote Pariuri.

Din declarațiile lui Dan Petrescu reiese că ardelenii nu își mai fac speranțe cu privire la primăvara europeană, dar speră să se mențină aproape de liderul din Liga 1:

Antrenorul răspunde de rezultate, dar în Europa nu trebuie să ne facem iluzii. Nu e normal. Avem acum ca prioritate campionatul.

Soluții sunt foarte puține, șanse nu știu, Roma e într-o formă extraordinară, poate e cea mai bună echipă din Italia acum, noi nu suntem în formă deloc.

Acum, cei care vor fi apți trebuie să joace meciul vieții. Dar noi trebuie să ne gândim la următoarele meciuri, nu la ce va fi în luna decembrie. Poate se întoarce și norocul pe strada noastră,” a spus antrenorul CFR-ului.

Probleme de lot continuă pentru ardeleni, care vor avea doar 14 jucători de câmp apți de joc dintre cei trecuți pe lista UEFA. Căpitanul Ciprian Dean și veteranul Ovidiu Hoban s-au adăugat recent pe lista jucătorilor depistați pozitiv la testul COVID-19, așa că nu vor putea juca în următorul meci.

Singura veste bună pentru Dan Petrescu este că Andrei Burcă s-a recuperat și va putea evolua în returul cu AS Roma. Stoperul a încercat să tragă un semnal de alarmă după ultimul meci, în care CFR a pierdut acasă în fața nou-promovatei UTA Arad, scor 0-1:

Am pierdut al doilea meci acasă, trebuie să tragem un semnal de alarmă, pentru că nu putem să ne obișnuim așa. Momentul ăsta trebuie să ne dea de gândit.

Cum jucăm noi în Europa și profităm de fiecare ocazie, așa fac și alții când joacă împotriva noastră în campionat. Trebuie să ne dăm viața pe teren, pentru că în ritmul ăsta pierdem Europa, pierdem și campionatul, pierdem tot,” a declarat stoperul după meci.

În ultimele săptămâni s-a tot vehiculat varianta ca Dan Petrescu să plece de la echipă. Ultimele zvonuri spun că fostul internațional ar putea demisiona chiar după partida cu AS Roma, pentru a semna cu Al Nasr, acolo unde ar urma să primească un salariu de 2.5 milioane de euro pe sezon. Evident, toate aceste speculații și incertitudinile care planează la club nu fac deloc bine echipei.

Înaintea jocului de la Cluj cu AS Roma, programat joi, de la 22:00, ardelenii se află pe locul trei în grupa de Europa League, cu patru puncte, la egalitate cu ocupanta poziției secunde, Young Boys Berna, în timp ce italienii sunt liderii grupei A, cu șapte puncte.