Ce sacrificii a făcut Joaquin Phoenix pentru filmul Joker

Ce sacrificii a făcut Joaquin Phoenix pentru filmul Joker

Joaquin Phoenix, protagonistul Joker poate spune că a dat lovitura cu rolul din controversata peliculă. Cu toate acestea, el admite că a făcut sacrificii pentru a putea intra în pielea personajului.

Joaquin Phoenix, actorul de 44 ani care joacă rolul principal în deja celebrul film Joker a fost nevoit să țină o dietă drastică, timp de patru luni, înainte de filmări. Totuși, datorită lui, filmul regizat de Todd Phillips a fost aplaudat în picioare preţ de opt minute după ce a fost proiectat în premieră la Festivalul de Film de la Veneţia.

Joaquin Phoenix este favorit la Oscar pentru rolul din Joker, însă, pentru a intra în pielea personajului și pentru a fi șocant de slab, așa cum presupunea scenariul, a trebui să slăbească de la 86 de la kilograme, la 63, el având o înălțime de 1,74 m.

Joaquin Phoenix însuși a mărturisit că a slăbit 23 de kilograme într-un timp foarte scurt pentru rolul său, ţinând o dietă „oribilă“, şi a recunoscut că acest proiect l-a consumat foarte mult şi din punct de vedere psihic. Zvonurile potrivit cărora ar fi mâncat doar un singur măr pe zi au fost însă dezmințite de actor, care a declarat că a urmat această dietă sub stricta supraveghere a unui medic. Întrebat ce a consumat în cele patru luni de regim, el a spus că legume verzi, îndeosebi fasole verde, şi salate fierte la abur.

Joaquin Phoenix a recunoscut, totuși, că acest regim drastic l-a afectat și psihic. În plus, a fost nevoit să studieze destul de mult înainte de filmările pentru filmul Joker.

“Am învăţat dansul şi contorsionismul. Nu m-am lăsat influenţat de interpretări anterioare ale personajului. Eu am făcut studii serioase pentru ca să fac cel mai bun rol. Din fericire, regizorul mi-a dat destulă libertate pentru asta”.

Filmul ”Joker” a fost lansat recent în cinematografe. Dacă pe de o parte a fost extrem de areciat și mulți spun că va rămâne în istoria cinematografiei drept o capodoperă, foarte mulți acuză instigarea la violență.

Ba, mai mult, unii spectatori au părăsit sălile de cinema și cer interzicerea peliculei, susținând că producția instigă la violență. Mulţi cred că Arthur Fleck – un bărbat singuratic, abuzat, cu probleme mintale, care, pe măsură ce societatea continuă să îl respingă, adoptă un personaj ale cărui acţiuni devin violente – este prezentat cu empatie şi se tem ca ar putea fi un model pentru cei instabili psihic.

În replică, reprezentanții studiourilor Warner Bros au afirmat că filmul nu promovează ori justifică violența din lumea reală:

„Intenția filmului, a producătorilor nu a fost aceea de a face din acest personaj un erou”. De asemenea, și regizorul peliculei a avut ceva de spus. Scurt, Phillips i-a îndemnat pe oameni să vadă filmul înainte de a-l critica.

”Nu mi-aș fi putut imagina că va fi atât de discutat în întreaga lume, sincer. Cred că este bine că stârnește discuții și că au loc dezbateri pe baza lui. Este bine să vorbim despre el, dar ar fi de ajutor dacă l-am vedea”, a spus regizorul, la Festivalul de Film din New York.

Studiul unui personaj dispreţuit de societate care devine nu doar un sumbru caz social, ci şi o poveste moralizatoare. Robert de Niro apare în rolul unei gazde de talk-show care îl face pe Joker să îşi piardă minţile. În „King of Comedy“, personajul lui De Niro, comediant ratat, răpea pe un moderator de succes, dar de data aceasta rolurile se vor inversa: De Niro va fi moderatorul plin de el, Joaquin Phoenix a fost nominalizat în 2011 pentru un premiu Oscar datorită rolului său din „Gladiatorul“.

Rolul lui Joker a mai fost jucat în trecut şi de Heath Ledger, Jared Leto, Jack Nicholson, Mark Hamil. Cel mai apreciat dintre actorii care au interpretat personajul este Heath Ledger, care a primit post-mortem premiul Oscar pentru Cel mai bun actor în rol secundar în anul 2009.

Sursa: ciao.ro