Când începe şcoala după vacanţa de Paşte 2021?

Când începe şcoala după vacanţa de Paşte 2021?

Când începe şcoala după vacanţa de Paşte 2021? Anunţul făcut de Ministerul Educaţiei. Elevii au avut o lună de vacanţă, iar după Paşte se vor întoarce la şcoală.

Iată când începe şcoala după vacanţa de Paşte 2021, după ce au avut o vacanţă prelungită, de o lună, din cauza valului trei ai pandemiei de coronavirus.
Majoritatea elevilor revin la școală în ziua de miercuri după Paște, mai exact pe 5 mai. Elevii din anii terminali se întorc la şcoală abia din data de 10 mai 2021.

„Elevii vor reveni la școală în data de 5 mai. Este vorba despre toți elevii, cu excepția celor din clasele terminale care vor reveni la școală în data de 10 mai”, a anunţat în urmă cu câteva zile Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei.
Conform acestuia, elevii de clasa a VIII-a revin la școală în data de 10 mai și au cursuri până pe 11 iunie.

„Deci mai au doar o lună de cursuri. Această lună este foarte importantă pentru pregătirea lor, nu se justifică condiția de înjumătățire a efectivelor de elevi în clasele terminale, în condițiile în care cei de clasa a patra, de exemplu, pot veni cu efectivele complete”, a completat ministrul Educaţiei.

Sorin Cîmpeanu a spus că a cerut eliminare acestei condiții.

„În 22 iunie vor începe examenele pentru Evaluarea Națională. Cei de clasa a XII-a vor începe pe data de 28 iunie examenul de Bacalaureat. Ceilalți elevi revin după scenariile anunțate.”, a mai spun Sorin Cîmpeanu.

Ministrul a afirmat că pentru școlile speciale este esențial să se permită prezența fizică. Cîmpeanu a explicat că este vorba despre 27.750 de elevi, mare parte dintre ei sunt cu tulburări, inclusiv din spectrul autist, care au nevoie de prezență fizică, au nevoie de cabinete de stimulare poli-senzorială, psihomotorie, de locomoție, de kinetoterapie, care nici un caz nu pot fi asigurate în online.