În ultima vreme, au apărut cât mai mulți șoferi noi pe drumurile publice din România, semn că generația Z este foarte interesată de condus și tocmai de aceea au luat cu asalt șoselele din marile orașe și nu numai. Pentru generația tânără, a avea o mașină în posesie reprezintă o necesitate, iar acest lucru îi determină pe majoritatea să investească într-un automobil.
Cu toate acestea, șofatul reprezintă o acțiune care necesită precauție. Tinerii șoferi trebuie informați de procesul de achiziționare a unei polițe de asigurare RCA, la fel de mult cum trebuie informați și despre dificultățile tehnice pe care le pot întâmpina în timpul șofatului sau despre pericolele ce pot pândi pe șosele.
O asigurare RCA este obligatorie prin lege și este mai mult decât necesară pentru a acoperi diverse costuri. Pe lângă asigurarea RCA, există și polița suplimentară CASCO, care le poate fi de folos șoferilor în anumite situații. Ofertele de asigurari diferă în funcție de anumite criterii, iar acest lucru trebuie luat în considerare din timp.
În acest articol, Pint.ro, broker de asigurare îi va ajuta pe proaspeții șoferi să înțeleagă mai bine procesul de achiziționare a unei asigurari auto, care este diferența dintre cele două asigurari, de ce asigurarea obligatorie RCA este importantă, de ce există diferențe de pret și cum pot să ajungă la oferta ideală pentru ei, folosindu-se de un calculator RCA online.
Ce este o asigurare RCA și ce acoperă aceasta în caz de accident
Accidentele pot produce daune catastrofale, iar o politele de asigurare sunt niște documente care dau certitudinea că aceste daune vor fi acoperite șa un moment dat. Asigurarea RCA, acronim pentru asigurarea de Răspundere Civilă Auto este unul din documentele care permite șoferilor din România să circule pe drumurile publice.
Asigurarea auto se încheie cu scopul de a proteja, din punct de vedere financiar, posesorii autovehiculelor implicate într-un accident. Este de la sine înțeles faptul că un astfel de incident se întâmplă adesea din cauza neatenției șoferilor, tocmai de aceea sunt necesare polite de asigurare, astfel încât bugetul persoanelor să nu fie afectat.
Conform Autorității de Supraveghere Financiară, asigurarea RCA poate acoperi mai multe daune printre care: vătămări corporale (inclusiv decesul unei persoane), prejudicii fără caracter patrimonial, pagube materiale sau cheltuieli de judecată. Termenul de valabilitate al politei RCA este cuprinsă între 1 luna si 12 luni, deci aceasta poate fi reînnoită anual.
Diferența dintre polita RCA și CASCO
Așa cum am menționat anterior în articol, există două tipuri de polite auto: asigurare RCA și asigurare CASCO. Prima diferență între aceasta ar fi faptul că polita de asigurare RCA este obligatorie, în timp ce polita CASCO, acronim pentru accidente și coliziuni este o polita facultativă.
În cazul în care un șofer este prins fără polița de asigurare de răspundere civilă auto, acesta riscă o amendă de până la 2000 de lei. De asemenea, în cazul lipsei asigurarii RCA, acesta poate avea carnetul suspendat și va suporta cheltuielile în cazul unui accident, ceea ce înseamnă pierdere de bani și timp. Polita CASCO, fiind facultativă, nu aduce sancțiuni.
În situația politei de asigurare CASCO, aceasta acoperă daune determinate de diverse tipuri de avarii, cum ar fi ciocniri, derapări, zgârieturi sau incidente provocate de condițiile meteo, cum ar fi ploaia torențială, grindina și altele. Tot printr-o astfel de asigurare auto, puteți acoperi furtul autoturismului sau actele de vandalism efectuate asupra acestuia.
Important de reținut este că sunt șanse minime ca o asigurare CASCO să fie acordată mașinilor mai vechi de 12 ani, în timp ce politele RCA se acordă oricărui tip de mașini.
Criterii relevante pentru calcul RCA online
Indiferent că optați pentru a apela sau nu la ajutorul unui calculator RCA online, este necesar să înțelegeți anumite criterii prin care se stabilesc prețurile pentru contractele de asigurare RCA. După cum bine știți, un impediment pentru șoferii tineri este faptul că trebuie să plătească mai mult pentru a obține polita RCA.
Aceștia pot scoate din portofel sume care depășesc 1000 de lei, dar vârsta lor nu este singurul criteriu care definește prețul pentru contractul RCA. Anul fabricării mașinii, capacitatea de consum și antecedentele din trafic sunt și ele relevante într-un calcul RCA.
Practic, făcând un calcul RCA, proaspeții șoferi care și-au achiziționat cele mai nou model de mașină, cu o capacitate de consum destul de mare, vor plăti sume de până la 2000 de lei pentru primele de asigurare RCA.
Avantajele unui calculator RCA online
Un calculator RCA online reprezintă un instrument prin care șoferii pot căuta oferte potrivite pentru ei și bugetele lor. Calculatorul RCA pune accent pe economie. În primul rând, economisiți timp, deoarece procesul de inițiere al achiziției unei polite RCA prevede o cercetare de piață și timp pierdut pentru a intra în dialog cu asiguratorii direct la sediul lor.
De asemenea, economisiți și bani, folosind un calculator RCA. Acesta nu prevede taxe ascunse, iar documentele pot fi scanate și încărcate direct pe site, fără a fi nevoie de copii xerox pentru a obține polite de asigurare RCA. Plata se poate face online cu cardul, în siguranță, rapid și eficient.
Calculator RCA online – Pint.ro, mergi la sigur!
Dacă doriți să obțineți online o asigurare, puteți accesa site-ul Pint.ro. Acolo găsiți un calculator asigurare RCA, de unde puteți compara tarifele RCA în timp real și de unde puteți intra în legătură cu orice societate de asigurare. Tot pe site, puteți găsi mai multe informații despre asiguratorul RCA la care doriți să apelați și despre asigurări RCA. Echipa noastră vă stă la dispoziție pentru orice nelămurire aveți în timp ce cumpărați asigurarea RCA online.
AdSem.ro – Agentie Google Ads, Facebook Ads, Social Media, Content Marketing, optimizare SEO