Bucureștiul și celelalte orașe mari ale țării sunt otrăvite cu un gaz toxic extrem de periculos

Bucureștiul și celelalte orașe mari ale țării sunt otrăvite cu un gaz toxic extrem de periculos

Acuzația o face fostul șef al Gărzii de Mediu care arată cu degetul către marile depozite de deșeuri dar și spre gropile ilegale care au apărut pe fiecare câmp din preajma localităților. Din păcate, soluții nu prea există: sunt prea puțini comisari care fac verificări iar aceștia sunt plătiți cât… un vânzător de înghețată.

Gunoaiele care ajung la gropile de lângă marile orașe fermentează zeci de ani.
Acest proces aruncă în aer cantități uriașe de hidrogen sulfurat, un gaz toxic cu un miros greu de suportat.
„Foarte urât! Miroase așa de urât de nici nu poți să stai!”

„E insuportabil! Ceva urât, greu de descris”

Companiile care dețin gropile de gunoi fac economii pe sănătatea noastră, spune fostul comisar șef al Gărzii de Mediu.

„Hidrogenul sulf se ridică din fermentația gunoiului și costă ca să neutralizezi acest gaz, trebuie să îl arzi. Mulți preferă să îi dea drumul! Și nu numai în București, și în alte orașe din țară. E mirosul acela de ou stricat pe car îl simțim în aer!”, a declarat Octavian Berceanu, fost comisar șef al Gărzii de Mediu, pentru Știrile Kanal D.

În 2019, Comisia Europeană a cerut României să rezolve problema gropilor de gunoi care otrăvesc aerul.Dar nu s-a schimbat mare lucru. Iar marile depozite de gunoi nu sunt singura problemă. Orice petic de pâmânt devine un loc numai bun de aruncat deșeuri.

„Rigipsul este de exemplu este o componentă din aceste depozite mari de construcții ilegale care generează hidrogen sulfurat în atmosferă.”, a completat Octavian Berceanu, fost comisar șef al Gărzii de Mediu, pentru Știrile Kanal D.

„Este încărcat! E un aer poluat”
Chiar și acest lac de la marginea Capitalei a devenit un depozit de deșeuri. Poluarea se simte în tot Bucureștiului.

„Fiecare astfel de expunere, în special la gaze, are un efect de creștere a gradului de inflamație la nivelul căilor aeriene.”, a spus Dr. Florin Mihăltan, medic pneumolog, pentru Știrile Kanal D.

În ultimele zile, platformele care monitorizează calitatea aerului din București au înregistrat valori chiar și de 4 ori peste limita admisă.