Benone Sinulescu a murit! Muzica populară românească primește o nouă lovitură cruntă

Benone Sinulescu a murit! Muzica populară românească primește o nouă lovitură cruntă

Artistul în vârstă de 84 de ani s-a stins din viață din cauza unei pneumonii.

De-a lungul carierei sale, artistul a fost decorat de două ori și a scos 26 de albume de muzică populară.
Milioane de români au fost cuceriți de muzica lui, dar și datorită firii sale optimiste, în ciuda faptului că în viața personală a mai avut parte de momente dificile.

Benone Sinulescu se afla internat în spital de duminică, iar starea sa s-a înrăutăţit continuu, decedând joi în jurul orelor 14:50.

Artistul avea mai multe probleme de sănătate, printre care şi o pneumonie care i-a fost fatală.
De altfel, cântăreţul a fost internat în luna iunie după ce a fost găsit inconştient de către apropiaţi. Atunci medicii au reuşit să îl stabilizeze, a fost chiar şi la o clinică de recuperare.

Benone Sinulescu s-a născut la data de 24 mai 1937 în Siriu, județul Buzău, într-o familie muncitoare.

Și-a descoperit pasiunea pentru muzică încă din copilărie. Îi plăcea să cânte cocoțat într-un copac, acolo unde spunea că poate atrage atenția întregii lumi.

A cântat inclusiv în corul bisericii, la Denii și la Prohod. Talentul l-a moștenit de la tatăl său, care avea o voce deosebită.
Benone Sinulescu a devenit solistul școlii din Pleșcoi imediat după ce a terminat școala elementară din Siriu. Totodată, a fost și dirijorul corului.

La vârsta de 12 ani, artistul știa deja pe de rost melodii interpretate de Maria Tănase, Ioana Radu, Maria Lătărețu și Ion Luican.

Ultima postare de pe pagina de Facebook a interpretului datează din 12 iulie și a fost publicată de soția sa, Elena Sinulescu. Nevasta artistului îi anunța atunci pe fani despre starea de sănătate a interpretului.