Avertisment de la medici: Sunt tot mai multe forme de coronavirus care nu răspund la tratament

Avertisment de la medici: Sunt tot mai multe forme de coronavirus care nu răspund la tratament

Medicii români care tratează cazurile de coronavirus trag un nou semnal de alarmă: în spitale ajung tot mai mulți pacienți cu forme grave sau moderate de COVID-19, iar reacția la tratament este tot mai slabă.

Din ce în ce mai multe forme de coronavirus răspund mai greu la tratament, spune managerul institutului Marius Nasta, Beatrice Mahler.

„Nu am simțit deloc o relaxare în ceea ce privește numărul de cazuri, dimpotrivă, cazurile care sunt prezente pe secție sunt cu forme severe și moderate, tot mai multe forme care se remit mult mai dificil sub tratament, pacienți care sunt pe toate grupele de vârstă, n-aș putea spune că sunt doar pacienți vârstnici sau pacienți cu comorbidități”, a spus Mahler la Digi24.

Potrivit medicului român, formele sunt mult mai dificile și mult mai greu de manageriat în cazul pacienților în vârstă sau a celor cu comorbidități.

Tot mai mulți pacienți suspecți de coronavirus în spital
Beatrice Mahler îi îndeamnă e cei care au simptome de boală să nu vină la spital – și în niciun caz cu transportul în comun – ci să îi cheme pe cei de la DSP pentru recoltarea de probe necesare testului COVID.

„Un lucru pe care îl sesizăm tot mai mult în ultimele zile și care a crescut foarte mult presiunea pe activitatea colaterală activității din secție sunt cazurile de pacienți cu simptomatologie, pacienți suspecți, care se prezintă de bunăvoie la spital pentru evaluare și testare. E foarte bine că fac asta, dar ar fi și mai bine dacă ar respecta reglementarea în care telefonul dat către DSP aduce cu sine recoltarea la domiciliu și atunci pacientul nu s-ar mai deplasa – și sper că nu se deplasează cu mijloacele de transport în comun”, a precizat medicul român.