marți, 9 august 2022
ROL.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Sport
  • IT / Tech
  • Timp liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Sport
  • IT / Tech
  • Timp liber
marți, 9 august 2022
Nici un rezultat
Toate rezultatele
ROL.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Timp liber » Avantajele si dezavantajele unui website dezvoltat pe platforma WordPress

Avantajele si dezavantajele unui website dezvoltat pe platforma WordPress

22/10/2020
in Timp liber

Cand vine vorba de alegerea unei platforme pe care sa va construiti website-ul este foarte probabil sa vi se recomande WordPress. Nu este singura optiune insa in multe situatii este favorita datorita flexibilitatii si usurintei in implementare sau intretinere. In acest articol vom analiza avantajele si dezavantajele unui website creat pe platforma WordPress pentru ca dvs. sa puteti decide daca este momentul sa va alaturati celor care deja utilizeaza aceasta platforma.

In prezent (2020), exista un numar estimat de aproximativ 75 de milioane de website-uri create pe platforma WordPress (sau 38,5% din toate website-urile existente), potrivit unor studii recente. Aceste cifre releva faptul ca WordPress – la inceput doar o platforma de blogging – este acum cel mai utilizat CMS (sistem de management al continutului) de pe piata.

Citește și...

Câte modele de iPhone există și pe care să-l cumperi

08/08/2022

Rolul și importanța consumului de grăsimi sănătoase pentru o dietă echilibrată

08/08/2022

Avantajele unui website dezvoltat pe platforma WordPress

1. CMS usor de utilizat

WordPress este un sistem puternic de gestionare a continutului (CMS) datorita faptului ca la origine era o platforma de blogging. Este foarte usor pentru un administrator sa navigheze prin backend-ul website-ului construit pe WordPress, sa editeze pagini si sa incarce continut nou. WordPress simplifica organizarea continutului fara a fi necesare prea multe cunostinte de gestionare a site-urilor web.

2. Mii de pluginuri

Exista peste 54.000 de pluginuri disponibile pentru utilizatorii WordPress, gratuite sau contra cost. Aceste pluginuri va permit sa personalizati si sa imbunatatiti orice site WordPress. Daca trebuie sa faceti modificari specifice functionalitatii de pe site-ul dvs., este posibil sa existe un plugin care sa faca exact acest lucru. Trebuie insa sa evaluati calitatea acestor pluginuri pentru a va asigura ca nu afecteaza securitatea site-ului dvs.

3. Optimizare SEO

Importanta celor mai bune practici SEO este la un nivel ridicat in zilele noastre iar WordPress contribuie la promovarea acestor bune practici. Exista multe pluginuri SEO disponibile care ajuta la optimizarea continutului, meta tag-urilor, cuvintelor cheie si multe altele – ex. Yoast SEO.

4. Responsive

WordPress dispune de mii de teme, gratuite sau premium. Majoritatea acestor teme sunt „responsive”, adica arata bine pe orice dispozitiv, ajustandu-si design-ul la dimensiunile ecranului. Stim deja ca cele mai multe accesari pe Internet au ca sursa un dispozitiv mobil si prin urmare adaptabilitatea designului website-urilor la diferite ecrane este foarte importanta pentru oferirea unei bune experiente utilizatorilor.

5. Open source

WordPress este o platforma de tip sursa deschisa (open source) si oricine ii poate folosi, studia, modifica si redistribui codul sursa. Multe teme si plugin-uri sunt gratuite sub licenta GPLv2 si fiind un software open-source programatorii WordPress pot partaja in mod deschis codul online.

Utilizarea unei platforme open source este valoroasa si atunci cand lucrati cu un partener sau o agentie terta pentru a va dezvolta site-ul WordPress. Nu veti ramane blocat lucrand cu un software pe care doar un grup mic de dezvoltatori poate lucra. Exista mai multi dezvoltatori WordPress diferiti care au capacitatea de a va gestiona site-ul web daca doriti sa schimbati partenerii de afaceri.

Dezvantajele unui website dezvoltat pe WordPress

In continuare vom vedea de ce WordPress nu este intotdeauna cea mai potrivita solutie (si ce trebuie facut in acest caz).

1. Actualizari

Instalarea actualizarilor este importanta pentru securitatea si functionarea website-ului dvs. WordPress, dar poate cauza probleme majore daca nu este facuta cu atentie. Temele premium WordPress sunt actualizate si imbunatatite des. Aceste actualizari sunt importante pentru a mentine o securitate adecvata pe site-urile web WordPress. Actualizarile pot aduce unele mici probleme unui website, caz in care este posibil sa fie nevoie sa reveniti la o versiune WordPress mai veche.

Pentru a preveni astfel de situatii este importanta verificarea actualizarilor inainte de a le implementa pe website-urile clientilor. Daca nu dispuneti de un dezvoltator sau o echipa IT in cadrul companiei dvs. este recomandat sa apelati la un serviciu de hosting profesionist care sa va asigure intretinerea prompta si fara a riscuri a website-ului dvs. WordPress.

Update-urile pentru core-ul WordPress, tema si pluginurile instalate este important sa fie aplicate de un serviciu specializat pentru a va asigura ca vulnerabilitatile cunoscute sunt eliminate. Este foarte importanta si  monitorizarea antimalware, testarea de vulnerabilitati software, blocarea de atacuri brute-force si monitorizarea integritatii fisierelor.

2. Vulnerabilitati

Fiind o platforma open-source, WordPress atrage multi hackeri. Pentru a atenua acest risc  este intotdeauna recomandat sa va informati inainte de a alege pluginurile si temele pentru site-ul dvs. WordPress. Evaluati intotdeauna calitatea unui plugin WordPress si instalati-l cu prudenta.

3. Viteza

Anumite teme pot avea probleme de codare. O astfel de problema poate reduce viteza website-ului si duce la incarcarea lenta a paginilor. Fara o experienta WordPress anterioara poate fi greu de inteles ce genereaza probleme de performante si ajutorul specializat poate fi necesar.

4. Personalizare

In general exista o tendinta de ezitare cand e vorba  sa investim in personalizare deoarece poate ridica pretul investitiei. WordPress este un instrument foarte flexibildar  daca nu sunteti un expert WordPress si nu dispuneti de unul care sa va ajute sa va dezvoltati website-ul, personalizarea poate fi o problema.

Pentru crearea sau intretinerea unui website WordPress este recomandat sa contactati o companie specializata. Multe dintre dezavantajele enumerate mai sus pot fi eliminate sau evitate reducand efortul financiar necesar pentru crearea si intretinerea websitului dvs.

 

 

ShareTweetPinTrimiteTrimite
Articolul precedent

Klaus Iohannis, anunț despre carantinarea Bucureștiului. Ce se va întâmpla de azi

Urmatorul Articol

Tabel vârstă pensionare anticipată femei. Află când vei ieși la pensie

Articole Similare

Timp liber

Amenajarea livingului: 4 idei practice și sugestii estetice

08/08/2022
Timp liber

Decorul casei în stil englezesc: 6 sfaturi

05/08/2022
Timp liber

Cum te pregătești pentru o excursie pe motor? 5 sfaturi utile

05/08/2022
Timp liber

Cum să alegi parfumul oriental potrivit pentru tine

05/08/2022
Bong
Timp liber

Bongul, elementul central in camera celui mai cool prieten al tau!

04/08/2022
protectie dulapuri copii
Timp liber

Nicio masura de precautie nu este inutila: iata de ce sa achizitionezi o protectie de dulapuri pentru copii!

04/08/2022
Urmatorul Articol

Tabel vârstă pensionare anticipată femei. Află când vei ieși la pensie

Articole Populare

  • Tabel vârstă pensionare anticipată femei. Află când vei ieși la pensie

    0
    Share 0 Tweet 0
  • Theo Rose nu se mai ascunde. S-a lăsat fotografiată alături de noul său iubit, un celebru actor

    0
    Share 0 Tweet 0
  • Câte modele de iPhone există și pe care să-l cumperi

    0
    Share 0 Tweet 0
  • Verificare rovinietă: Află online când îţi expiră rovinieta

    0
    Share 0 Tweet 0
  • Brad de Crăciun ca dintr-un basm

    0
    Share 0 Tweet 0

Cele mai noi știri

Bătaie între spectatori la Untold, în timpul concertului lui David Guetta

08/08/2022

Sfânta Maria: Zi liberă pe 15 august 2022. Ce beneficii primesc cei care muncesc în această zi?

08/08/2022

O chelneriță româncă a fost atacată în plină stradă un hoț de mașini. Bărbatul este urmărit de poliție în Italia

08/08/2022

Zelenski despre centrala nucleată Zaporojie: “Dacă se întâmplă ceva ireparabil, nimeni nu va opri vântul”

08/08/2022

Un muncitor din Olt a murit strivit de țevi metalice, la o fabrică

05/08/2022

Pensii 2023: Ce majorări anunţă Guvernul?

05/08/2022
ROL.ro

© 1998 - 2022 ROL.ro

  • business.ro
  • fasterup.com
  • fastupload.ro
  • femina.ro
  • travel.ro

  • Termeni si Conditii
  • Informatii Cookies
  • Politică de Confidențialitate
  • ANPC

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Sport
  • IT / Tech
  • Timp liber

© 1998 - 2022 ROL.ro

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii aici