Apple a scos din AppStore 17 aplicaţii „periculoase”. Lista aplicaţiilor pe care trebuie să le dezinstalezi de pe iPhone

Apple a scos din AppStore 17 aplicaţii „periculoase”. Lista aplicaţiilor pe care trebuie să le dezinstalezi de pe iPhone

Apple a scos din AppStore 17 aplicaţii infectate cu „malware”, conform threatpost.com. Se pare că acestea erau dezvoltate de o singură companie, numită AppAspect Technologies, care folosea aplicaţiile pentru a accesa reclame ascunse, care duceau către site-uri posibil maliţioase. Utilizatorii nu ştiau de această activitate, întrucât aplicaţiile erau mascate drept utilitare simple, care într-adevăr îşi îndeplineau funcţiile.

Chiar dacă Apple a scos aplicaţiile de pe AppStore, mulţi dintre utilizatori ar putea încă să aibă aceste aplicaţii instalate. Dacă aveţi oricare dintre aplicaţiile din lista de mai jos pe un iPhone sau iPad, ar trebui să nu le mai folosiţi şi să le dezinstalaţi imediat:

RTO Vehicle Information
EMI Calculator & Loan Planner
File Manager – Documents
Smart GPS Speedometer
CrickOne – Live Cricket Scores
Daily Fitness – Yoga Poses
FM Radio PRO – Internet Radio
My Train Info – IRCTC & PNR
Around Me Place Finder
Easy Contacts Backup Manager
Ramadan Times 2019 Pro
Restaurant Finder – Find Food
BMT Calculator PRO – BMR Calc
Dual Accounts Pro
Video Editor – Mute Video
Islamic World PRO – Qibla
Smart Video Compressor

Aceleaşi aplicaţii au fost găsite şi în Google Play Store, însă versiunile de Android se pare că nu folosesc astfel de practici. De asemenea, aceste aplicaţii au pe Google Play Store peste 1 milion de instalări, deci au o oarecare popularitate, ceea ce înseamnă că s-ar putea ca şi pe iOS să fie prezente pe multe dispozitive.

Sursa: go4it.ro