Aplicația WhatsApp va avea o nouă funcție. Ce vei putea face acum cu ajutorul acesteia

Aplicația WhatsApp va avea o nouă funcție. Ce vei putea face acum cu ajutorul acesteia

Facebook a decis într-un final să monetizeze și aplicația WhatsApp, așa cum a făcut și cu celelalte. WhatsApp va avea acum funcția de a comanda produse direct din ferestrele de chat.

Companiile vor putea vinde produse direct în WhatsApp, aşa cum o pot face deja în Facebook şi Instagram, a anunţat compania americană, care nu a oferit multe alte informaţii în afara unui scurt clip video.

Primul pas pe care trebuie să îl facă utilizatorul aplicației este să trimită un mesaj magazinului din care vrea să facă achiziţia, în care întreabă despre tipul de produs pe care vrea să-l cumpere. Compania răspunde cu un catalog ce cuprinde produsele care corespund.

Utilizatorul poate face achiziţia direct din fereastra de chat
Utilizatorul aplicației poate adresa şi alte întrebări legate de produsele care-l interesează, înainte de a face achiziţia, iar magazinul va trebui să folosească, cel mai probabil, un bot pregătit să ofere răspunsuri la toate întrebările. Când s-a hotărât, utilizatorul poate face achiziţia direct din fereastra de chat în care vorbit cu bot-ul magazinului. Aproape sigur operatorul de plăţi va fi Facebook Pay, deşi compania americană nu oferit această informaţie.

Pentru Facebook, lansarea funcţiei de shopping din WhatsApp, pentru care nu a anunţat o dată exactă de lansare, este un pas firesc, după ce a făcut acelaşi lucru şi în cazul celorlalte două reţele sociale ale companiei.

Utilizatorii WhatsApp vor primi mesaje comerciale de la companii
Pentru cei care utilizează aplicația ar putea fi o metodă rapidă de a face cumpărături online dar, ar putea să însemne şi că vor primi pe viitor mesaje comerciale pe WhatsApp de la companiile cu care au luat legătura.