Alexandru Rafila, anunț de ultimă oră despre cel mai optimist scenariu legat de pandemia de COVID-19

Alexandru Rafila, anunț de ultimă oră despre cel mai optimist scenariu legat de pandemia de COVID-19

Medicul Alexandru Rafilla, reprezentantul României la Organizaţia Mondială a Sănătăţii, a afirmat la un post Tv că, în scenariul cel mai optimist, vom putea reveni la normalitate la finalul lunii septembrie, menționând că lucrul acesta nu poate fi garantat de nimeni, pentru că pot apărea noi tulpini ale COVID-19.

” Cred că scenariul cel mai optimist este spre sfârşitul lunii septembrie. Atunci am putea să revenim la normal. Lucrul acesta nu poate fi, evident, garantat de nimeni. N-avem cum să ştim dacă nu vor apărea tulpini modificate, emergente, care să producă îmbolnăviri la persoane care deja au fost vaccinate.

Sigur că sper din tot sufletul ca acest scenariu să nu se întâmple, însă discutăm de un virus variabil din punct de vedere genetic”, a declarat Alexandru Rafila.

Medicul Rafila a afirmat că trebuie să putem vaccina 100.000 de oameni pe zi.

”Lucrul acesta se vede deja în ţările care au vaccinat mulţi cetăţeni, precum Israel. Opinia mea este că putem avea o vară ceva mai liniştită, şi nu mă refer neapărat la numărul de doze administrate în prezent”, a declarat Rafila la un post Tv.

Alexandru Rafila a precizat că este o ţintă care trebuie atinsă pentru a spera că se poate realiza într-o perioadă rezonabilă imunizarea a 70% din populaţie.
”Ce se va întâmpla peste 2-3 luni depinde foarte mult de cum ne pregătim acum”, a mai adăugat medicul.