Viata in gospodarie este la fel de provocatoare ca ”meseria” de parinte. Trebuie sa-ti protejezi culturile si animalele din gospodarie cu aceeasi dedicare si grija pe care o ai fata de cei mici. In plus, trebuie sa pastrezi un echilibru si sa ai grija mereu ca in timp ce il protejezi pe unul, sa nu-l ranesti pe altul.
Un exemplu in acest sens este aplicarea diverselor solutii pentru combaterea daunatorilor din gospodarie, precum folosirea de acaricide.
Acestea reprezinta solutii folosite pentru combaterea daunatorilor din clasa arahnidelor. Aceste insecte sunt de fapt transmitatori ai unor boli extrem de grave la om, precum encefalita, febra recurenta etc. Atunci cand aplici substantele pe plantele din gospodarie, trebuie sa acorzi o mare atentie recomandarilor producatorului, inscrise pe ambalaj, astfel incat sa nu faci rau altor vietuitoare din curte sau gradina.
Pe ce tipuri de plante poti folosi acaricide?
Aceste substante iti vor proteja culturile de acarienii daunatori si te vor ajuta sa obtii recolte bogate, cu fructe sanatoase. Iata pe ce tipuri de plante pot fi aplicate, fie ca sunt culturi in camp liber, in sere sau solarii:
- castraveti;
- livezi de mar;
- vita-de-vie;
- tomate;
- ardei;
- vinete;
- dovlecei;
- capsun;
- pepeni verzi si galbeni;
- plante ornamentale.
In aceste culturi, substantele sunt aplicate pentru combaterea urmatorilor daunatori:
– paianjenul rosu comun (culturile de legume);
– paianjenul rosu al pomilor;
– minierul marmorat al marului (livezile de mar);
Avantajele folosirii acestor tipuri de acaricide:
- si-au demonstrat eficacitatea asupra tuturor stadiilor de dezvoltare a acarienilor;
- au o durata indelungata de actiune;
- reduc numarul de aplicari pe sezon;
- nu prezinta rezistenta incrucisata cu alte acaricide;
- si-au dovedit eficienta asupra populatiilor de acarieni rezistente la alte substante de acest tip;
- au o actiune completa si puternica, cu efect de diminuare a reproducerii.
Unde nu e recomandata aplicarea lor?
In cazul in care ai albine in gospodarie, pentru a le proteja, este recomandat sa nu aplici substantele pe plante in timpul infloritului. Totodata, nu este recomandat sa folosesti produsul in timpul sezonului activ al albinelor si este indicat sa indepartezi sau sa acoperi stupii in timpul aplicarii si dupa tratament. Daca in gospodarie ai si alt tip de insecte polenizatoare, trebuie sa respecti aceleasi recomandari ca in cazul albinelor.
Ce masuri trebuie sa iei in urma aplicarii substantelor?
Daca aplici solutiile in spatii inchise (sere sau solarii), atunci evita cel putin 2 ore sa intri in acestea, pana cand frunzele plantelor se usuca si spatiul se ventileaza. Pe de alta parte, personalul care lucreaza in spatiile respective trebuie sa poarte manusi si imbracaminte cu maneci lungi, in timpul lucrului, cel putin 14 zile dupa aplicare.
Cum se aplica?
Inainte de a stropi culturile cu acest tip de substante, specialistii in domeniu recomanda sa citesti cu atentie recomandarile producatorului. Prepara solutia conform indicatiilor acestuia si aplica substanta tinand cont de recomandari. Respectarea dozajului, a frecventei si a perioadelor de aplicare sunt criterii esentiale pentru a reusi sa iti protejezi culturile si sa obtii fructe sanatoase si gustoase.
Intra pe PlantMaster.ro si consulta oferta completa de acaricide. Citeste detaliile produselor si recomandarile producatorului si plaseaza comanda in functie de acestea, astfel incat sa alegi produsul perfect pentru culturile tale. Vei avea parte de livrare rapida si pret competitiv!