Vicepreședintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților, Adrian Wiener, a anunțat ce se va întâmpla cu România în valul patru COVID-19. El este îngrijorat de evoluția tulpinii DELTA și trage un semnal de alarmă.
Vaccinarea tot mai lentă din țară a produs îngrijorări în rândul oficialilor. Mutația Delta este una dintre cele mai periculoase variante COVID-19 de până acum. Românii totuși iau vaccinarea în glumă. Guvernul va lua noi măsuri pentru a stopa infectarea cu noua tulpină COVID-19. Adrian Wiener a mărturisit care este măsura optimă pentru a convinge populația să se vaccineze.
În acest moment, țara noastră a înregistrat 4,9 milioane de persoane vaccinate. Ritmul lent este departe de așteptările autorităților. Oficialii mizau pe 5 milioane de persoane vaccinate la 1 iunie. În urma acestor constatări, Vicepreședintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților, Adrian Wiener, a mărturisit că trebuie găsită o strategie prin care românii să meargă la vaccin.
În acest mod, nu vor avea de-aface cu valul patru.
Wiener s-a gândit la orice măsură, de la o recompensă până la ideea de condiționarea accesului la anumite obiective publice. Oficialul cere neapărat un mijloc prin care să creștem rata de vaccinare.
Dacă nu, românii se vor confrunta cu un val patru COVID-19 extrem de agresiv, cu multe cazuri de spitalizare și numeroase decese.
„Contagiozitatea variantei Delta, tendința de a avea un număr mai mare de spitalizări decât varianta cu care ne-am obișnuit și pe lângă aceste cifre mici globale de vaccinare, faptul că doar sub 30% din populația vulnerabilă peste 60 de ani este vaccinată, toate aceste lucruri ne fac să ne gândim la faptul că valul patru va fi unul cu efecte dramatice în România, cu un număr foarte mare de spitalizări și decese.”, a mărturisit Adrian Wiener.
Dacă varianta Delta nu i-a speriat destul pe români, trebuie să afle că pandemia nu se limitează la această tulpină. Oamenii de știință au mărturisit că în ciuda numeroaselor victime produse de Delta, care a devenit dominantă în toată Europa, putem avea parte de variante mult mai periculoase.
Numărul de infectări din cauza acestei tulpini a devenit tot mai mare.OMS anunță un nou val de infectare care ar putea fi mai grav decât cele de până acum.
Cercetătorii sunt rezervați în privința acestei tulpini, însă avertizează statele că aceasta există și este cazul să ia măsuri pentru a stopa o posibilă dezvoltare în masă a acesteia.