Chiar dacă nu îți permiți acel televizor cu diagonala foarte mare, versiunile mai ieftine pot fi la fel de bune. Dacă nu știi ce marcă să alegi, iată 5 lucruri pe care orice televizor smat ieftin trebuie să le facă.
Culori și luminozitate decente
Înainte de a te bucura de funcțiile smart ale unui televizor, trebuie să te asiguri că acesta îți va oferi o calitate cel puțin satisfăcătoare a imaginii. Degeaba te poți conecta la internet și vedea toate clipurile de pe Youtube, dacă părțile întunecate ale imaginii nu îți vor oferi detalii.
În funcție de bugetul pe care îl ai la dispoziție, te poți aventura către mărci mai puțin cunoscute. Sau, dacă vrei să joci la sigur, să alegi un televizor smart ieftin produs de un nume cunoscut. În orice caz, aruncă o privire și peste părerile utilizatorilor.
Un sistem de operare ce permite actualizări
Chiar dacă aplicațiile funcționează în momentul de față, există posibiltatea ca cei responsabili de ele să lanseze update-uri cu noi, pe care televizorul tău să nu le poată primi. Din fericire, majoritatea televizoarelor ieftine smart permit actualizarea tuturor aplicațiilor. Nu strică totuși să arunci o privire mai atentă pe lista de specificații.
Un procesor rapid
Chiar dacă televizorul permite includerea multor componente, deseori vei descoperi că cele intoduse în spatele ecranului nu oferă o fluiditate decentă a meniului.
O bună metodă de a fi sigur că următorul tău televizor smart ieftin este bun din acest punct de vedere este să testezi direct în magazin. Deseori, reclamele televizoarelor vor prezenta animații generate pe calculator, nu ceea ce se petrece cu adevărat pe ecran.
Procesoarele au evoluat foarte mult de la apariția primelor televizoare, iar cele din acest an, chiar și cele care sunt incluse pe modelele ieftine, vor fi rapide pentru aplicațiile de zi cu zi.
Triada aplicațiilor de streaming
Streaming-ul a luat cu asalt supremația televiziunii clasice, iar pentru următorul tău televizor smart ieftin trebuie să te asiguri că vei avea acces la triada clasică: Netflix, HBO GO și YouTube.
Fiecare dintre acestea are corespondent pe telefonul mobil, iar ceea ce vizionezi în mijlocul de transport, în drum spre casă, poate fi continuat printr-o simplă apăsare de buton, odată ce te conectezi la conexiunea WiFi.
Conectivitate completă
Dacă tot am adus în discuție, conexiunea WiFi, poate că ceea ce se află pe panoul din spatele televizorului ar trebui să te intereseze. Fiecare brand alege să-și promoveze cele mai importante funcții ale produselor, însă acestea nu se suprapun mereu cu ceea ce îți dorești.
De exemplu, pentru unii, un număr mare de conexiuni HDMI este crucial. Port-ul Ethernet (LAN) este și mai important pentru alții. Iar amatorii de acustică impecabilă își vor dori suita completă de conectori audio.
Indiferent de ce model de televizor smart ieftin alegi, asigură-te că vei avea la dispoziție un mix decent între conectori HDMI, USB și audio-video.
Chiar dacă prețurile au ajuns foarte mici, acest lucru nu este o scuză pentru a ierta anumitor modele lacune în funcționalitate. Până la urmă, este vorba despre banii tăi.