Îți poți extinde spațiul din locuința ta prin amenajarea balconului. Unele persoane îl pot folosi ca spațiu pentru depozitare, dar te poți bucura de el în mai multe modalități. Îți prezentăm patru lucruri de care ai nevoie pentru a-îți amenaja balconul, astfel încât să îți creezi o zonă minunată de relaxare sau de lucru.
1.Mobilierul
Acesta este nelipsit pentru un balcon în care dorești să te destinzi sau sa lucrezi. În funcție de dimensiunile sale, poti lua in calcul un set de masa cu scaune sau chiar o canapea sau un coltar. Daca spatiul este redus, poti opta pentru un coltar suspendat. La Dedeman, magazin partener CardAvantaj, găsești piese de mobilier pentru toate gusturile și necesitățile, asa ca nu ezita sa te interesezi de optiuni.
Pentru balcoanele de mici dimensiuni poti opta pentru scaune care se pliaza, deoarece ocupa putin loc. Fructifica spatiul din balcon cu etajere, elemente decorative care iti vor fi de mare ajutor si datorita laturii lor practice. Le poti utiliza pentru a aseza elemente de decor sau pentru a depozita alte lucruri de mici dimensiuni. Ai posibilitatea, de asemenea, sa folosesti lazi si organizatoare cu multiple compartimente.
2.Finisajele
Acestea sunt deosebit de importante, intrucat ofera personalitate spatiului, dar sunt si unele dintre elementele de baza. Indiferent ca alegi sa faci podeaua din lemn sau sa o decorezi cu parchet ori gresie, trebuie sa fie de calitate inalta, pentru a rezista cat mult timp in conditii excelente.
De pilda, daca preferi stilul clasic sau vintage, iti poti face balconul din lemn, iar daca esti, mai degraba, axat pe stilul modern sau pe cel minimalist, o idee inspirata este sa te gandesti la gresie in alb si negru sau cu modele geometrice. Fiecare stil decorativ aduce cu sine o multime de beneficii si exista modalitati de adaptare, astfel incat sa te bucuri de confortul dorit si sa iti placa si din punct de vedere vizual.
3.Accesoriile
Pe scaune sau canapea poti aseza perne colorate, iar pentru perioadele mai reci, este indicat sa tii la indemana o patura. De asemenea, ghivecele, fie ca sunt de podea sau suspendate, infrumuseteaza orice spatiu si merg asezate si pe balcon, unde iti poti crea propria ta mica zona verde. Un covor poate fi si el necesar, pentru un plus de confort la nivelul picioarelor tale.
Poti opta chiar si pentru unul sau mai multe tablouri, ce vor infrumuseta spatiul. Daca nu doresti tablouri, poti accentua un perete cu ajutorul unui tapet ce imita caramida sau plantele ornamentale. In cazul in care balconul este inchis, jaluzelele pot fi extrem de utile, deoarece feresc spatiul de lumina directa a soarelui, fiind un beneficiu pe timpul verii.
4.Corpurile de iluminat
Acestea contribuie la obtinerea unei ambiante feerice, indiferent de anotimp. Exista o varietate mare de corpuri de iluminat, astfel ca poti alege in functie de preferinte. De exemplu, felinarele, lampile sau instalatiile cu beculete.
Daca iti doresti o atmosfera intima, poti opta pentru felinare ce functioneaza cu lumanare. Daca adori lectura si preferi sa citesti pe balcon, in serile in care doresti sa faci acest lucru, poti utiliza o lampa pentru citit, care este usoara, ocupa putin spatiu si te ajuta sa te bucuri in voie de hobby-ul tau.
Indiferent unde locuiesti, la bloc sau la casa, balconul reprezinta un spatiu pe care nu ar trebui sa il neglijezi. Ai posibilitatea de a respecta stilul decorativ al locuintei sau il poti personaliza separat de aceasta, avand in vedere ca este, oarecum, izolat de restul camerelor.
In concluzie, balconul poate fi multifunctional si il poti amenaja dupa bunul plac, intrucat exista numeroase modalitati prin care il poti transforma dintr-un spatiu de depozitare, in unul destinat relaxarii sau lucrului de acasa.