Windows 10 a trecut prin multe modificări de la lansarea sa din 2015 şi până în prezent. Sistemul de operare de la Microsoft a pornit drept o versiune mai nouă a variantelor precedente, Windows 7 şi Windows 8, acesta împrumutând elemente din amândouă, însă acum începe să se transforme într-un software de sine stătător, care adoptă o serie de iniţiative noi, care nu existau până acum.
De exemplu, Bleeping Computer a publicat un articol în care detaliază modul în care Microsoft împiedică utilizatorii să îşi mai facă conturi offline pe Windows 10. Până la această versiune, oricine nu dorea să folosească un cont Microsoft pentru autentificare putea pur şi simplu să creeze un cont local, care să nu fie legat de un cont online sau o adresă de e-mail.
Începând cu versiunea Windows 19 1903, adică versiunea lansată anul trecut, în martie 2019, compania ascunde funcţionalitatea de a crea un cont local. La instalarea iniţială, Windows-ul oferă doar posibilitatea de a te autentifica cu un cont Microsoft, în timp ce în cadrul sistemului de operare, poţi de asemenea să te autentifici cu un cont online. Singura metodă prin care poţi crea un cont offline real este să deconectezi computerul de la internet şi să încerci să creezi un user nou astfel.
Avantajele utilizării unui cont offline sunt evidente în special pentru cei care lucrează la mai multe computere, totul putând fi sincronizat între ele. De la fişiere, prin intermediul OneDrive, până la documente prin intermediul Office 365 sau setările personale precum fundalul ecranului prin intermediul contului personal.
Desigur, în acest fel, datele personale ale utilizatorului sunt ţinute pe serverele Microsoft, iar compania are acces mai rapid la acestea pentru a le folosi în scopuri de marketing, de exemplu. De altfel, Windows 10 are deja integrate diverse sisteme prin care monitorizează şi transmite mai departe informaţii despre activitatea utilizatorilor.
Sursa: go4it.ro