Atunci când vine vorba de construcția sau renovarea unei locuințe, confortul și siguranța ar trebui să fie întotdeauna pe primul loc. Pentru a le putea asigura, va trebui să alegi cu atenție ușile. O opțiune de succes este reprezentată de ușile din PVC dotate cu protecție antiefracție, pe care le poți achiziționa de la Izotec Group.
Ușile PVC cu geam termopan pentru exterior de la Izotec Group asigură un confort sporit, izolează bine locuința atât termic, cât și fonic, dar sunt și rezistente în cazul unor potențiale intrări forțate sau spargeri.
Ce înseamnă ușă cu protecție antiefracție?
În termeni simpli, o ușă cu protecție antiefracție este acea ușă care nu permite deschiderea sa atunci când nu se dorește acest lucru. Aceasta nu poate fi forțată sau spartă și nu permite pătrunderea hoților sau a oricăror musafiri nepoftiți în interiorul locuinței.
Feroneria
Așadar, aceasta este dotată cu diferite mecanisme de siguranță care să asigure o rezistență mai ridicată. Un astfel de mecanism principal este, desigur, feroneria. Aceasta ar trebui să permită închiderea etanșă a ușii sau chiar blocarea acesteia, astfel încât să nu poată fi deschisă din exterior fără cheie.
Un sistem deseori recomandat de către profesioniști, disponibil la Izotec, este Winkhaus autoLock AV3. Acesta permite încuierea automată a ușii după ce este închisă și buna sa etanșeizare. Astfel, nu mai este nevoie să folosești cheia și nici nu mai trebuie să îți faci griji că ușa se va deschide. Dacă, totuși, nu dorești un sistem atât de avansat, există și opțiunea broaștelor Winkhaus M2, care pot fi dotate cu 4 zăvoare basculante ce închid eficient ușa și asigură protecție antiefracție.
Sticla
Un alt element foarte important al unei uși de termopan este sticla. Chiar dacă feroneria permite blocarea sa, sticla poate rămâne vulnerabilă. De aceea, este recomandat să optezi pentru panouri de sticlă securizată, care oferă o bună protecție antiefracție.
Un astfel de panou este compus din mai multe foi de sticlă, între care se va afla un material special de laminare. În cazul în care sticla este bruscată, aceasta nu se va sparge, iar cioburile vor rămâne lipite pe suprafața ferestrei. Acest tip de sticlă poate chiar și să rețină corpurile care intră în contact cu ea, intrarea prin efracție devenind imposibilă, iar riscul de accidentări scăzând considerabil.
Alegerea unor uși antiefracție potrivite
În funcție de tipul locuinței tale, poți alege diferite dotări pentru ușa de exterior care să asigure un grad mai mic sau mai mare de protecție. Dacă locuiești la bloc, riscurile sunt ceva mai mici, în special pentru că vei avea o singură ușă de acces. Așadar, poți opta pentru feronerie cu sistem de blocare automat sau broască cu mai multe zăvoare.
La casă, riscurile cresc. În primul rând, casele sunt mult mai expuse la astfel de atacuri deoarece intrușii pot pătrunde mai ușor în curte. De asemenea, casele au mai multe intrări, iar multe dintre aceste uși pot fi dotate și cu panouri de sticlă. În acest caz, este recomandat să optezi pentru uși cu blocare automată și sticlă securizată, instalate la toate intrările, chiar și la cele care permit accesul către terasele de la etaj.
Protecția antiefracție este esențială pentru ca tu și familia ta să vă simțiți în siguranță în permanență. Nu neglija acest aspect și alege uși performante, cu închidere etanșă, sisteme de blocare automată și sticlă securizată de la Izotec Group.