Unde se pot vaccina turiştii care ajung pe litoral în vacanţa de Paşte? Vaccinarea se face fără programare

Unde se pot vaccina turiştii care ajung pe litoral în vacanţa de Paşte? Vaccinarea se face fără programare

Autoritățile anunță că, turiştii care vor ajunge pe litoral în vacanţa de Paşte au posibilitatea de a se vaccina la Pavilionul Expoziţional din Constanţa. Vaccinarea se va face fără programare și doar cu cartea de identitate, iar persoanelor li se va administra serul Pfizer.

Cetățenii se pot vaccina cu prima doză sau în alt caz vor face rapelul cu același ser cu care au fost vaccinați prima dată.

Astfel, Prefectura Constanţa a transmis, joi, printr-un comunicat de presă, că turiştii care vin pe litoral se vor putea vaccina în cele două fluxuri special amenajate.

„Turiştii care vor veni pe litoral în perioada 30.04- 03.05 vor avea două fluxuri de vaccinare dedicate la dispoziţie în centrul din Pavilionul Expoziţional Constanţa, unde se pot imuniza împotriva SARS-CoV-2, fără o programare prealabilă, doar în baza cărţii de identitate”, potrivit unui comunicat.

Acceași sursă menţionează că turiştii care vin în Constanța se pot vaccina cu prima doză sau pot face rapelul cu același vaccin.

” Turiştii fie vor putea efectua rapelul (dacă se încadrează în perioada celei de-a doua doze), fie vor putea face prima doză a vaccinulu i, urmând ca rapelul să îl primească la un centru din judeţul de reşedinţă.

Menţionăm că vaccinul folosit pentru imunizare, la prima doză, este cel dezvoltat de Pfizer- BioNTech, iar persoanele care vor efectua rapelul vor primi o doză din vaccinul cu care au început schema de imunizare”, potrivit Prefecturii Constanţa.
În prezent, în Constanţa există 56 de fluxuri în 16 centre de vaccinare. Cel mai mare centru regional, din Constanța se află în Pavilionul Expoziţional, unde există 34 dintre fluxuri, unde zilnic se pot fi imunizate 2.800 de persoane.