S-au înregistrat multiple situații în care pacienți declarați vindecați de coronavirus s-au reinfectat cu SARS-COV-2. Un nou caz, însă, surprinde întreaga lume medicală: un ucrainean s-a îmbolnăvit și a treia oară, situație care ridică mari semne de întrebare cu privire la capacitatea organismului uman de a dezvolta anticorpi eficienți împotriva noului virus.
Un bărbat din regiunea Ternopil, Ucraina, s-a infectat pentru a treia oară cu noul coronavirus, a declarat șeful Departamentului de Sănătate Publică regional, Vladimir Bogachuk. El a subliniat astfel, că situația demonstrează că infectarea o dată nu înseamnă protejarea față de infecțiile viitoare, potrivit Digi24.
Ucraina a raportat joi 1.197 de noi cazuri de coronavirus, un număr record de infectări pentru o zi, a anunţat Consiliul pentru securitate şi apărare. Numărul de noi infectări zilnice a crescut semnificativ în ultimele două luni după ridicarea treptată a restricţiilor, care a început la sfârşitul lunii mai.
Potrivit șefului Departamentului de Sănătate, 1.075 de persoane sunt în regiunea Ternopil, iar 144 dintre acestea se află în spital.
„Acest lucru este cauzat de faptul că oamenii nu înțeleg complexitatea bolii și gravitatea situației”, a declarat Vladimir Bogayçuk, într-o declarație de presă postată pe pagina de Facebook. Oficialul ucrainean a subliniat în acest context, că regiunea nu este pregătită să renunțe la carantină.
Doctorul Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara, a avertizat încă din luna iunie că simptomele virusului pot persista chiar și șase luni. Cadrul medical afirmă că simptomele virusului SARS-CoV-2 pot persista chiar și timp de șase luni. Virgil Musta ia în calcul și posibilitatea ca, la o parte dintre pacienți, infecția să devină cronică.