Plecând de la propria experiență, pentru că suferea de o puternică depresie cauzată de deficiența de zinc, specialistul a arătat un interest deosebit față de acidul fitic, o componentă din cereale, leguminoase, nuci și semințe care inhibă absorbția zincului, a fierului și a altor minerale.
Leguminoasele- fasolea, soia, năutul, lintea, arahidele sunt bogate în minerale, dar potrivit dr. Rose, organismul noastru asimilează aproximativ jumătate din cantitățile nutrienților. Avem nevoie de zinc, fier și magneziu pentru a preveni stările depresive, iar dacă boabele de fasole sau alte leguminoase fac parte din dieta ta, există o modalitate ușoară de a crește absorbția acestor minerale.
Este vorba de înmuierea leguminoaselor peste noapte, în apă foarte caldă- 60 de grade Celsius, pentru a reduce conținutul de acid fitic. Această schimbare simplă are un efect uriaș: creșterea absorbției mineralelor în proporție de 50-100%.
Simpla fierbere nu este suficientă pentru reducerea acidului fitic.
Iată medota eficientă pentru pregătirea boabelor de fasole:
1. Combinați apa clocotită cu apă filtrată și turnați peste fasole până acoperiți complet boabele. Faceți acest lucru cu o zi înainte de a găsit propriu-zis fasolea și puneți vasul într-un loc cald.
2. Păstrați apa fierbinte într-un termos și pe măsură ce boabele absorb apa, completați din nou până sunt acoperite complet.
„Nu vă cer să atingeți sau să mențineți temperatura de 60 de grade, dar lăsați fasolea cât mai mult timp la înmuiat, minim 18 ore. Veți vedea că prin această metodă boabele uscate se vor găti mai repede, vor fi digerate și veți asimila mai bine nutrienții”, recomandă dr. Rose.
Sursa: teotrandafir.com