Taxa COVID în România. Câţi bani adaugă patronii de restaurante la notă

Taxa COVID în România. Câţi bani adaugă patronii de restaurante la notă

Unii patroni de restaurante din România au apelat şi ei la aşa numita „taxă de coronavirus” în perioada post pandemie.

Restaurantele din România, unele dintre ele, au apelat la taxa de coronavirus după redeschidere. Măsura nu este una „originală”, ci împrumutată din afară. Şi în alte ţări europene, de exemplu Danemarca, patronii din domeniu au apelat la astfel de taxe.

Patronul restaurantului care şi-a taxat clienţii cu 5 lei – taxa COVID-19 – a afirmat: „Am pus-o din cauza costurilor de distanţare socială ale restaurantului. Şi pentru că toată lumea făcea aşa. Şi celelalte restaurante, şi dentiştii”, a spus acesta, potrivit sursei citate.

Administraţia Naţională de Administrare Fiscală, FISC-ul, aşa cum este cunoscut, notează că taxa nu are niciun suport legal.

„Taxa aceasta nu are niciun suport legal. Poate fi considerată un cost comercial, ca toate celelalte, preţul unui serviciu. Bineînţeles, atâta timp cât este comunicat clientului din capul locului şi nu este aruncat la final, fără ştiinţa lui, pentru că atunci poate intra în aria Protecţia Consumatorului”, au notat responsabilii din cadrul ANAF. pentru ECONOMICA.NET.