Epidemia de coronavirus nu a cauzat decese în Ungaria de aproape două săptămâni. Asta în condițiile în care România a urcat pe locul 1 în Europa după numărul de decese la mia de locuitori, tot în ultimele două săptămâni.
Epidemia de coronavirus nu a cauzat decese în Ungaria de aproape două săptămâni. Cel mai recent, testele a nouă persoane au fost pozitive şi, astfel, numărul cazurilor active de infectare este în prezent de 530. În carantină la domiciliu se află 8.700 de persoane. Numărul acestora a crescut după aplicarea restricţiilor de călătorie, potrivit Rador.
Potrivit datelor centralizate de Worldofmeters, numărul deceselor cauzate de coronavirus de la startul pandemiei este de 596, iar cel al numărului total de infectări de aproape 4.500. Peste 3.300 de cetățeni din țara vecină s-au vindecat după infectarea cu coronavirus.
Reguli stricte în Ungaria
Comitetul Operativ pentru Combaterea Pandemiei a cerut recent poliției să efectueze controale intensificate în ceea ce privește respectarea regulilor de carantină.
În baza unor reglementări care au intrat în vigoare la mijlocul acestei luni, cetățenii ungari care se întorc din state aflate pe liste cu aşa-numite zone galbene sau roșii trebuie să intre în izolare la domiciliu pentru 14 zile, cu excepția situațiilor în care prezintă rezultatele a două teste moleculare negative pentru infecția cu noul coronavirus efectuate cu maximum cinci zile înainte de sosirea la frontieră și la o distanță de cel puțin 48 de ore unul de celălalt.
În România, Grupul de Comunicare Strategică a anunţat miercuri alte 1.182 de cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus, confirmate în ultimele 24 de ore. Bilanţul este de 48.235 de persoane infectate. De asemenea, 30 de persoane au decedat, numărul total ajungând la 2.269. Un număr de 22.049 de teste au fost făcute în ultimele 24 de ore, 13.954 în baza definiţiei de caz şi a protocolului medical, iar 8.095 la cerere.
România, cele mai multe decese de Covid-19 din Europa, în ultimele 14 zile
Explozia cazurilor de coronavirus din ultimele două săptămâni, pe fondul relaxării restricțiilor și nerespectării regulilor de prevenție, au făcut ca România să devină focarul nr.1 din Europa în acest al doilea val al pandemiei.