Țara care a anunțat că primește turiști începând cu luna iunie

Țara care a anunțat că primește turiști începând cu luna iunie

Spania primește turiști străini cu certificate COVID-19, din luna iunie. Anunțul a fost făcut de Fernando Valdés, secretar de stat în Ministerul Turismului.

Loading...

„Spania îşi propune să redeschidă graniţele pentru turiştii străini începând cu luna iunie, sub schema certificatului de sănătate digital Covid”, a spus Fernando Valdés, secretar de stat în Ministerul Turismului.

Oficialul a anunțat la summit-ul Consiliului Mondial al Turismului şi Călătoriilor din Mexic, că programul- prin care turiştii trebuie să demonstreze că au fost vaccinaţi, testaţi negativ sau vindecaţi de Covid-19- se va dovedi „fundamental pentru a oferi călătorilor siguranţă”.

Fernando Valdés a transmis că Spania participă la o schemă pilot a certificatului digital, în luna mai, şi „va fi gata să primească vizitatori în iunie”.

Secretarul de stat a explicat că noua schemă şi campania de vaccinare din Spania reprezintă „înainte şi după”, comparat cu situaţia de anul trecut, dar a subliniat că certificatele „nu sunt o baghetă magică”.

Conform lui Valdés certificatul Coronavirus dă un grad de siguranță pentru că le permite turiștilor imunizați să călătorească. De asemenea, dacă au rezultat negativ deşi nu au fost imunizaţi sau dacă s-au vindecat de Covid-19.

Spania are o populaţie de 47 de milioane de locuitori.

Aici s-au înregistrat până în prezent aproximativ 3,5 milioane de contaminări şi 77.855 de decese asociate.

În campania de vaccinare au fost administrate, deocamdată, circa 15 milioane de doze, iar 4,02 milioane de persoane au primit ambele doze de vaccin.

Guvernanții au afirmat că au în vedere ca până la finalul verii 70% din populaţia adultă să fie vaccinată.