Știi ce poate face o firmă de servicii funerare pentru tine?

Știi ce poate face o firmă de servicii funerare pentru tine?

Deși moartea este o parte inevitabilă a vieții, prea puțini dintre noi suntem cu adevărat pregătiți pentru momentul în care cineva drag ne părăsește pentru totdeauna, indiferent de vârsta persoanei respective sau de starea de sănătate. Astfel, atunci când acest lucru se întâmplă, durerea se împletește cu confuzia și toate lucrurile pe care trebuie să le facem pentru a conduce pe ultimul drum trupul neînsuflețit devin o adevărată povară. 

În asemenea momente, apelarea la serviciile unei firme de servicii funerare este cea mai bună soluție. Această decizie îți permite să te concentrezi pe lucrurile ce contează cu adevărat, pe legăturile de familie și de prietenie, pe durerea ce o împărtășești cu ceilalți. Doar așa vei putea depăși clipele dificile și vei putea să îți amintești de persoana trecută în neființă cu iubire și cu sufletul împăcat. 

De ce este o firmă de servicii funerare cea mai bună soluție? Răspunsul este unul destul de simplu: personalul specializat al acesteia se va ocupa de toate aspectele birocratice legate de înmormântare și nu numai. 

În primul rând, apelând la servicii de acest fel te asiguri că trupul neînsuflețit are parte de toată grija, atenția și respectul pe care îl merită. Acesta este preluat, de la domiciliu sau de la spital, îmbălsămat, spălat după datina creștină, îmbrăcat în haine noi și pus în sicriul ales de tine, așa cum se cuvine, fără ca tu să trebuiască să te implici în vreun fel anume. Mai mult, casa funerară se va ocupa de eliberarea tuturor actelor necesare din punct de vedere legal în astfel de situații: certificatul de deces de la medicul legist, certificatul de îmbălsămare și certificatul de transport a persoanei decedate ce poate fi realizat doar utilizând autoturisme special destinate acestui scop. 

Apoi, firma de servicii funerare va prelua toate responsabilitățile ce țin de obținerea ajutorului de înmormântare oferit de statul român. Tu nu vei fi nevoit să stai la cozi sau să dai telefoane obositoare, ci vei primi direct suma ce ți se cuvine în funcție de pachetul de înmormântare ales în prealabil. 

Dacă decizi să apelezi la ajutorul lor, specialiști din cadrul firmei de servicii funerare se vor ocupa și de tot ceea ce ține de priveghi și pregătirea înmormântării. Aceștia vor gestiona privegherea la capelă și transportul pe ultimul drum al răposatului. De asemenea, vor organiza marșul funerar și vor superviza înmormântarea.

Nu în ultimul rând, serviciile unei firme funerare includ și pomana răposatului. În timp ce tu schimbi câteva cuvinte cu cei ce au venit să își ia un ultim rămas bun de la cel trecut în neființă, personal specializat se va ocupa de împărțirea colacilor și a produselor oferite spre veșnica pomenire a celui decedat. 

Și dacă toate acestea nu par mare lucru, trebuie să știi că apelând la o firmă de servicii funerare ai parte de susținere activă pe tot parcursul perioadei de priveghere și a înmormântării. Uneori, vorbele spuse de cei dragi nu sunt suficiente pentru a-ți aduce consolare. În astfel de momente un specialist în domeniu este exact persoana de care ai nevoie pentru a te ajuta să mergi mai departe. 

Nimeni nu este cu adevărat pregătit să piardă pe cineva drag pentru totdeauna, însă acum știi că nu trebuie să treci singur prin aceste clipe. A solicita ajutor specializat nu este dovadă de slăbiciune, ci de responsabilitate. Alege să fii responsabil și în cele mai dificile momente, apelează la serviciile de specialitate ale unei case funerare.