Ies la iveală noi informații despre cazul soților Maleon, din Iași, care au fost găsiți spânzurați, chiar în ziua de Crăciun. Autoritățile au aflat că Bogdan Petru Maleon ar fi avut o relație extraconjugală.
În plus, înregistrările oferite de camerele de supraveghere au scos la iveală un alt detaliu în acest caz tragic. În ziua tragediei, Bogdan Petru Maleon a plecat timp de 10 minute la cumpărături, iar în acest timp, soția lui, Anda, nu a părăsit locuința.
Se pare că scandalul în familie ar fi pornit de la relația extraconjugală a soțului. În ziua de Crăciun, directorul Bibliotecii Central Universitare din Iaşi, Bogdan Petru Maleon, în vârstă de 41 de ani, a fost găsit spânzurat de o grindă din casă, iar soţia sa, Anda Elena, în vârstă de 38 de ani, a fost găsită zăcând fără suflare pe podeaua aceleiaşi încăperi. La necropsie medicii au descoerit că ambii soţi erau în stare de ebrietate când şi-au pus capăt zilelor. La drama celor doi se poate să fi contribuit și o sarcină pierdută de soție cu puțin timp în urmă.
Prietenii de familie ai celor doi au făcut dezvăluiri cutremurătoare despre căsnicia celor doi. Profesorul Cristian Ploscaru, un apropiat al lui Bogdan Petru Maleon, a rupt tacerea, iată declarația lui: „Eu cred ca a fost plecat de acasa in acea noapte pentru ca, dupa cum a spus colegul meu Liviu Pilat, usa era descuiata. Si atunci, ideea ca usa sa fi ramas descuiata mi se pare greu de acceptat pentru ca sunt colindatori, poate sa intre cineva in casa si trebuie sa iti iei aceasta masura de siguranta. Dar daca el a plecat, in urma unei discutii, nu cred ca a plecat cu masina, putea merge la un bar in cartier, unde sa se linisteasca. Putea sa se plimbe pentru a se calma sau putea sa mearga sa bea ceva si sa fumeze doua tigari pentru a se linisti. Eu inclin sa cred ca el a plecat, dar nu pot sa am o certitudine”.
„Am fost foarte apropiati pana prin 2014, am petrecut mult timp impreuna. El era un tip coerent si eficient, era un om care nu avea odihna. Mereu trebuia sa fie implicat in ceva, atat in plan profesional, cat si in plan personal. Dat fiind faptul ca veniturile noastre, la Facultatea de Istorie, nu sunt asa de mari, facem totul prin eforturi considerabile si prin multe credite. Exact aceasta era si situatia lui Bogdan Maleon. Tot ceea ce a construit in plan personal s-a facut prin mult efort si fiind mereu dator. Adica facand credite la banci, care se vad in declaratia sa de avere. Asa si-a construit casa, masinile si le-a cumparat asa. Pentru a-si termina de construit casa el a trebuit sa vanda o masina, el avand o masina Skoda Octavia, pe care o cumparase doar cu un an de zile inainte. El statea intr-un bloc ANL, al Primariei. In momentul in care a achizitionat teren pentru casa, a trebuit intr-un anumit termen sa predea apartamentul pentru ca nu se mai incadra din punct de vedere legal. Atunci a fost grabit sa termine casa, ceea ce evident a condus la o anumita presiune. El avea aceasta abilitate de a se descarca de presiune, de face mereu un plan lucid. Era un foarte bun strateg in sensul in care intelegea bine incercarile vietii, relatiile cu oamenii si era un foarte fin cunoscator de oameni. Gasea mereu solutii pentru a depasi impasurile. Cred ca un consum nervos interior era inevitabil. Nu era in situatia de a fi intr-o criza financiara. In prima parte a anului 2013 am trecut si eu, si el printr-o perioada delicata, cand Guvernul Ponta a taiat finantarile unor proiecte de cercetare pe care noi le aveam, le-a taiat dramatic. Si el, si eu ne plateam datoriile la banci din ceea ce castigam la universitate, nu aveam alta sursa de venit. Dar asta a fost cu multa vreme in urma. Bogdan se echilibrase, avea o viata de om normal. Nu avea probleme financiare, dar nici nu avea o stare financiara deosebita. Traia ca un om normal, cu obligatiile firesti pentru un om normal. Nu opulenta era ceea ce il preocupa pe el, ci dorinta de a lasa ceva in urma. Nu investea in lucruri inutile sau in lucruri mai sus decat nevoile normale ale vietii. Si-a achizitionat un Mercedes dintr-un singur motiv, pentru ca a aparut la o oferta foarte buna. Avea 55.000 de lei stransi si a hotarat sa faca un efort mai mare pentru o masina care cu siguranta are alte calitati. Si casa poate pare mare, dar la interior era o casa obisnuita, cu facilitatile obisnuite”, povesteste profesorul Cristian Ploscaru, prieten apropiat cu Bogdan Petru Maleon.
„Mama lui a murit in 2012, in august, septembrie sau octombrie. Mama lui era destul de bolnava, iar el era cel care o ingrijise. Tatal lui a murit la un an de zile, in 2013. Neavand frati, lucrul acesta l-a afectat mai mult decat a lasat sa se vada. L-a afectat faptul ca a ramas fara rude de gradul intai. A fost un moment de presiune in plus, dar nu are legatura cu ce s-a intamplat. Daca avea prietenul meu un mic defect, era acela ca ardea etapele, nu avea mereu rabdare cu propria constructie de viata. Nu isi ingaduia ragazuri, am avut multe polemici pe tema asta. Astfel s-a acumulat o presiune, dar nu vad sa aiba legatura cu ceea ce s-a intamplat. Ei aveau o viata foarte frumoasa. Parea fericit, implinit cu casnicia pe care o are. Pe sotia lui nu o cunosc prea bine, mai mult ne intalneam doar noi doi. El spunea mai putine lucruri legate de viata lui sau de relatie”, mai povesteste Cristian Ploscaru.
Surse: cancan.ro, RTV.ro