În ciuda muncii neîntrerupte a oamenilor de știință, oamenii au reușit să exploreze doar un mic procent din conținutul oceanelor lumii. Există teritorii pe care încă nu le-am studiat, dar și multe creaturi pe care încă nu le-am descoperit. Lumea subacvatică rămâne un mare mister.
O echipă de oameni de știință australieni au descoperit recent, în timp ce studiau o zonă neexplorată până atunci, un ,,pește fără față”, care a mai fost văzut o singură dată, acum 100 de ani! Specia misterioasă a fost descoperită pe coasta din Papua Noua Guinee, în 1873.
Peștele a fost găsit în timpul unei expediții în apropierea graniței estice marine Australiene, la 2,5 mile adâncime. Creatura marină pare că nu are față din cauza anatomiei sale: nu are ochi, iar gura sa este situată sub corp. De asemenea mai are și două pete pe cap care ar putea fi nările. Aceste două pete pot face să pară că peștele are ochi, dar nu are.
Peștii care trăiesc în adâncurile oceanului nu au de obicei ochi fiindcă trăiesc în întuneric constant, de aceea nu au nevoie de ei. Descoperirea acestui pește îi poate ajuta pe cercetători să înțeleagă mai bine supraviețuirea sub apă precum și părțile întunecate ale oceanului.
Echipa și-a început călătoria de explorare în mai și au deja foarte multe specimene. Au mai găsit și păianjeni de mare orbi, țipari de adâncime, pește-sicriu, dar și crabi roșii de stâncă. Tim O’Hara a declarat pentru France-Presse că aproximativ o treime din speciile găsite sunt descoperiri noi. Această expediție va fi cu siguranță benefică pentru studiul vieții oceanelor.
Iată un clip despre acest pește, privește cum arată de aproape: