Schimbare majoră operată de WhatsApp

Schimbare majoră operată de WhatsApp

WhatsApp a trecut la faza de testare cu o nouă funcție care permite configurarea aceluiași cont sau număr de utilizator pe mai multe dispozitive.

Cea mai importantă limitare a platformei de socializare WhatsApp, restricția privind asocierea identității utilizatorului cu un dispozitiv anume, pare că va fi eliminată în curând, informează Go4it. La fel ca Facebook Messenger şi alte aplicaţii de mesagerie, clientul WhatsApp va putea fi setat cu acelaşi cont de utilizator pe mai multe dispozitive.

WhatsApp, schimbare importantă pentru cei cu mai multe dispozitive mobile
În forma actuală, autentificare într-un cont de WhatsApp cu numărul de mobil cauzează delogarea automată de pe dispozitivul folosit anterior. Deşi este bună din punct de vedere al securităţii, măsura complică viaţa celor care folosesc dispozitive multiple, cum ar fi smartphone-ul pe timpul zilei şi tableta când sunt acasă.

Restricții eliminate de WhatsApp
Procesul de autentificare prin reintroducerea numărului de telefon şi a codului de securitate recepţionat pe telefon trebuie repetat la fiecare schimbare a dispozitivului. Tot din motive de securitate, în prezent trebuie să aştepţi 24 de ore după ce te-ai logat pe WhatsApp cu un alt dispozitiv, dacă vrei să revii la cel folosit anterior.

Funcționalitatea pregătită este confirmată cu o captură de ecran, surprinzând noua secțiune Linked Devices ce va fi adăugată în aplicația pentru mobil. Aici, utilizatorii vor putea vedea lista cu dispozitivele atașate contului de WhatsApp, respectiv deconecta pe cele care nu mai sunt folosite.