Ludger Sylbaris s-a născut în 1875 în Martinica, și lucra cu ziua în orașul Saint-Pierre. Acolo el își făcuse deja o reputație de bețiv și scandalagiu, fusese de multe ori condamnat pentru faptele lui, așa că nimeni nu îl lua în serios și nimeni nu îl respecta.
Pe 7 mai 1902, s-a dus în oraş să-şi ia de băut. Devenise un obicei. Seara s-a încheiat cu o ceartă provocată de el… Şi chiar a bătut un om. Incidentul s-a terminat la Poliţie. Pentru a-i da o lecţie, poliţiştii l-au pus singur într-o celulă care era parţial sub pământ. Nu avea nici măcar o fereastră, lumina intra printr-o crăpătură făcută în uşă.
În ziua următoare, vulcanul Pelée, aflat în vecinătatea oraşului, a erupt. Semnele dezastrului ce avea să vină erau vizibile de mai bine de o săptămână, aşa că mulţi locuitori au plecat din timp din zona de câmpie şi s-au adăpostit în oraş. Mare greşeală!
Când vulcanul a erupt, aproximativ 40.000 de oameni au murit. Dacă nu şi-au găsit moartea sub dărâmături, au pierit din cauza căldurii sau a flăcărilor.
La patru zile de la erupţie, una din echipele care căutau eventuali supravieţuitori a auzit strigătele de ajutor ale bărbatului.
În ciuda temperaturii extrem de mari care i-a cauzat arsuri grave pe corp, acesta a supravieţuit. A povestit apoi că s-a salvat după ce a urinat pe haine şi le-a băgat sub uşă, pentru a domoli arşiţa.
Sylbaris a devenit atunci o celebritate pentru că a fost singurul care a supraviețuit zilei care se va numi, pe plan local, ,,Apozalipsa”, pentru că a fost cel mai mare dezastru vulcanic din secolul al XX-lea. După ce a fost salvat și a devenit celebru, a început să meargă în turnee, pe posterele care îi anunțau prezența scria că este ,,singurul obiect viu care a supraviețuit în Orașul Tăcut al Morții”.
Cum arată celula care l-a salvat, în prezent:
Sursa: slate.com