Revolut încheie o rundă de finanțare serie D în valoare de 500 de milioane de dolari, iar valoarea firmei crește la 5,5 miliarde de dolari. Investițiile obținute de fintech până în prezent au ajuns la 836 de milioane de dolari.
Noua rundă de finanțare a fost condusă de fondul american de investiții în dezvoltare TCV, cu participarea unui număr de investitori existenți, care au investit și în trecut în Revolut. Cea mai recentă rundă de finanțare crește valoarea companiei la 5,5 miliarde de dolari, iar Revolut devine astfel una dintre cele mai valoroase companii fintech din lume.
În 2019 Revolut a înregistrat o creștere cu 169% a numărului de utilizatori, numărul utilizatorilor activi zilnic a crescut cu 380%, iar veniturile s-au majorat cu 354% față de 2018.
Planurile de viitor ale startup-ului, potrivit reprezentanţilor companiei, includ lansarea de servicii de creditare pentru utilizatorii retail și business, extinderea conturilor de economii cu dobândă în afara Marii Britanii, precum și îmbunătățirea serviciului de asistență pentru utilizatori și lansarea de operațiuni bancare în Europa.
Dezvoltarea abonamentelor Premium și Metal este o altă prioritate pentru Revolut, acestea fiind o sursă importantă de venituri pentru companie, înregistrând o creștere cu 154% anul trecut.
Compania are acum peste 2000 de angajați, iar anul trecut a făcut o serie de numiri în funcții cheie pentru a întări echipa de conducere. Anul trecut, Revolut l-a numit pe Martin Gilbert, fost executiv la Standard Life Aberdeen, ca Președinte al Consiliului de Administrație. Caroline Britton, fost partener de audit în cadrul Deloitte, și Bruce Wallace, fost Chief Operations Officer la Silicon Valley Bank, au fost numiți Directori Non-Executivi.