Premierul Florin Cîțu a făcut anunțul: ”Starea de alertă se prelungește cu 30 de zile”

Premierul Florin Cîțu a făcut anunțul: ”Starea de alertă se prelungește cu 30 de zile”

Cîţu anunţă că se prelungeşte starea de alertă cu 30 de zile, iar valabilitatea testelor antigen, prelungită la 48 de ore.

Premierul Florin Cîţu a anunţat, joi, că Guvernul a prelungit starea de alertă cu 30 de zile, fiind menţinute prevederile anterioare. O modificare însă este prelungirea valabilităţii testelor antigen la 48 de ore.

„Se prelungeşte starea de alertă cu 30 de zile.(…) Nu sunt modificări faţă de ce am avut până acum, una singură: pentru testele antigen prelungim valabilitatea de la 24 la 48 de ore”, a anunţat Florin Cîţu.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a hotărât prelungirea cu încă 30 de zile a stării de alertă pe teritoriul României, începând cu 10 septembrie.

„Se propune prelungirea stării de alertă pe întreg teritoriul național, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 10.09.2021”, a transmis, într-un comunicat, CNSU.

„Măsurile de prevenire și control a infecțiilor generate de virusul SARS-CoV-2, propuse a fi adoptate începând cu data de 10.09.2021, în contextul epidemiologic actual, sunt prevăzute în anexa la prezenta hotărâre”, se mai arată în comunicat.