Ingrediente pentru blat: 4 oua, 10 linguri zahar, 12 linguri coca cola, 200 gr faina, 2 linguri cacao, un pliculet praf de copt
Ingrediente pentru crema: 300 ml lapte, 5 linguri faina, 6 lingurite budinca de vanilie, 5 linguri zahar, un pachet unt, o fiola esenta de vanilie
Ingrediente pentru glazura: 400 ml coca cola, un plic budinca de cacao, 5 linguri zahar, 2 fiole esenta de rom
Mod de preparare.Prepararea blatului.
Intr-un bol se mixeaza ouale cu zaharul pana devin o spuma tare,si isi maresc volumul considerabil. Se adauga faina in ploaie amestecata cu praful de copt si cacaoa, apoi se amesteca cu o spatula pana se omogenizeaza bine ingredientele. In final se adauga lingurile de coca cola si se amesteca pana ce toate ingredientele sunt bine omogenizate. Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava pentru copt, tapetata in prealabil cu unt si faina(sau cu hartie de copt) . Se da prajitura la copt in cuptorul incins la 180°, si se coace pentru circa 25-30 de minute. Dupa ce este coapta se lasa la racit in tava.
Prepararea cremei. Intr-o oala care nu lipeste se pune laptele, se adauga faina, budinca de vanilie, zaharul si se amesteca bine. Se fierbe pe flacara mica,si se amesteca continuu pana ce crema devine de consistenta tare. Se opreste focul , se lasa la racorit si dup ace ajunge la temperature camerei se adauga untul si vanilia, apoi se mixeaza pana se obtine o crema fina. Crema astfel obtinuta se intinde uniform peste blatul de cacao.
Prepararea glazurii. Intr-un vas se amesteca 400 ml coca cola cu plicul de budinca si cu zaharul. Se fierbe amestecul pe foc amestecand continuu pana se ingroasa Se stinge focul si se adauga fiolele de rom. Fierbinte fiind glazura se intinde uniform deasupra prajiturii. Se da prajitura la rece pentru 2-3 ore, apoi se poate portiona si servi.