Piața de pariuri online în România

Piața de pariuri online în România

Piața pariurilor sportive din România a explodat în ultimii ani, acest lucru fiind vizibil din cauza numărului mare de agenții care s-au dezvoltat pe meleagurile noastre. Există o mulțime de astfel de agenții, dar puține dintre ele oferă o platformă stabilă pentru pariuri online. Deși nu este cea mai populară, Betfair România are cea mai bună și cea mai stabilă platformă online, cu o interfață ușor de folosit și optimizată nu doar pentru Windows sau Mac, ci și pentru Android și iOS 

Cele mai bune cote pentru pariurile sportive 

Deși cotele oferite pentru pariurile sportive sunt similare la majoritatea agențiilorexistă o agenție ce oferă o metodă unică în România de a petrece timpul liber. Betting Exchange reprezintă un mod de a paria între două persoane, în care casa nu este implicată. În betting exchange, pariurile, cotele și mizele sunt efectuate între doi jucători, într-o secțiune specială a site-ului. Singura platformă din România care oferă acest serviciu este Betfair, ei fiind, totodată, pe primul loc în lume, în această nișă. Adeseori, cotele oferite de către jucători sunt cu mult mai mari decât cele oferite de casa de pariuri, betting exchange fiind motivul principal pentru care Betfair se află pe primul loc în topul celor mai bune agenții.  

Conform site-urilor de specialitate, cele mai bune cote le găsim la următoarele case de pariuri: BetfairUnibetBetano și Fortuna. Unibet este cea mai folosită platformă din România, dar nu oferă nimic special față de competitorii săi. Betano este o agenție relativ nouă, dar are în oferta sa o promoție numită „Marjă 0%”, unde plata pentru anumite pariuri selectate de casă va fi de 100%, fără a plăti vreun comision. Fortuna este cea mai puțin folosită casă de pariuri dintre cele patru și oferă, uneori, cote mari comparativ cu competiția, dar acest lucru are loc destul de rar. 

Pe ce se pariază cel mai mult 

Nu este de mirare că fotbalul este cel mai pariat sport de la noi din țară. Avem o cultură vastă a fotbalului, acest lucru fiind vizibil din cauza numărului mare de microbiști. De aceea, multe case de pariuri încearcă să atragă noi clienți cu diferite oferte, cote mari, dezvoltarea platformei de pariere pe telefoanele mobile și așa mai departe. 

De exemplu, în Marea Britanie, peste 70% dintre pariuri se efectuează pe cursele de cai, 20% pe cursele de câini și doar 10% dintre ele sunt axate pe fotbal. Pe de altă parte, în România, peste 80% dintre pariuri sunt efectuate pe meciurile de fotbal. Deși fotbalul, în forma sa antică, a apărut în textele mai multor civilizații, forma sa modernă a fost inventată în Anglia, la sfârșitul secolului al XIX-lea.  

Tenisul este pe locul 2 când vorbim de pariuri sportive, la mare distanță de fotbal, iar pe locul 3 regăsim hocheiul. După cum s-a exemplificat mai sus, 80% dintre pariuri au loc în fotbal, iar dacă adăugăm tenisul și hocheiul, ajungem la un procent de aproximativ 90%, restul de 10% fiind ocupat de baschet, handbal și volei. 

Disciplina și organizarea perfectă a unui buget sunt cele mai importante aspecte când vorbim despre pariatul responsabil. Pariază legal, doar la operatori licențiați si doar dacă ai peste 18 ani!