În ultima perioadă, tot mai multe cupluri preferă să organizeze nunți restrânse, tinerii îndrăgostiți fiind mult mai selectivi în ceea ce privește lista de invitați. O astfel de decizie înseamnă un buget mai mic, o petrecere mai intimă, dar și mai puține cheltuieli. Iar dacă urmează să faci marele pas alături de perechea ta, iată care sunt pașii esențiali de care trebuie să ții cont pentru a organiza o nuntă restrânsă.
Pregătește lista de invitați
Dacă îți dorești o nuntă restrânsă, atunci trebuie să te gândești la un număr limitat de prieteni. Însă, ce înseamnă un număr limitat: 100, 50 sau 20?
Este esențial să te gândești la oamenii pe care îți dorești să îi ai alături într-o zi atât de specială, astfel încât să te asiguri că persoanele cu adevărat importante vor fi lângă tine.
Poți face un exercițiu simplu, prin care te poți gândi la câteva nume pe care vrei să le treci pe lista de invitați. Dacă ai atins deja numărul de 40 de persoane, poți adăuga încă 20 de nume de rezervă, în cazul în care primele persoane nu vor putea veni.
De asemenea, poți să le trimiți celor dragi cele mai haioase invitații de nuntă, astfel încât să le dai de înțeles că va fi vorba de un eveniment restrâns, la care vor participa doar persoanele apropiate.
Stabilește bugetul
Fără un buget bine stabilit nu poți organiza o nuntă ca la carte. Este important să îți faci niște calcule în prealabil, astfel încât să te asiguri că vei împărți bugetul corespunzător. Întotdeauna o nuntă restrânsă poate câștiga teren din punct de vedere financiar, iar dacă dorești să reduci costurile, poți apela la câteva trucuri. Spre exemplu, poți alege o altă zi pentru eveniment, în locul clasicei zile de sâmbătă. De obicei, furnizorii, dar și locațiile oferă un discount pentru serviciile lor în alte zile ale săptămânii. De asemenea, poți opta pentru decoruri care nu conțin flori, deoarece sunt mai puțin costisitoare, dar și mai creative.
Alege o locație
Unul dintre cei mai importanți pași este alegerea locației. Fiind vorba de o listă redusă de invitați, poți opta pentru un restaurant mai intim, sau pentru o terasă elegantă. De asemenea, poți chiar să îți organizezi nunta într-un loc aparte, cum ar fi pe plajă sau într-o pădure, pentru că vei avea nevoie doar de câteva mese pentru numărul redus de persoane.
Chiar dacă vorbim despre o nuntă restrânsă, este important să te interesezi de beneficiile pe care le poate pune o anumită locație la dispoziție, în cazul în care îți dorești un band sau un DJ.
Stabilește un meniu
După ce ai ales o locație, poți începe să te gândești la meniu. Dacă ai optat pentru o nuntă în aer liber, poți alege anumite preparate pe bază de vânat, iar pentru o nuntă la malul mării poți opta pentru preparate din pește. De asemenea, poți lua în calcul și ideea unui bufet suedez, unde preparatele de la aperitiv ar trebui să fie cât mai variate și frumos prezentate.
Alegerea ținutelor
Este important ca în ziua nunții să alegi o ținută în care să te simți confortabil și care să îți pună în valoare silueta. Iar dacă bugetul este unul restrâns, poți alege să porți aceeași ținută atât la cununia civilă, cât și la cununia religioasă, alegând o rochie de mireasă mai simplă, care să se potrivească în ambele contexte.
Nu uita cât de importantă este atenția la detalii, pentru că alegerea decorațiunilor, a tacâmurilor și chiar a playlistului pentru nuntă pot face diferența. În plus, o nuntă restrânsă ar trebui să fie la fel ca orice altă nuntă. Chiar dacă ai un buget mai mic, poți transforma întregul eveniment într-o experiență memorabilă pentru cei dragi.