Nimeni nu mai respectă regulile de distanțare socială! Ce s-a întâmplat în acest weekend

Nimeni nu mai respectă regulile de distanțare socială! Ce s-a întâmplat în acest weekend

Pandemie pare că nu-i mai sperie pe români. În Vama Veche petrecerile s-au ținut lanț în acest weekend, fiind cea mai aglomerată stațiune, iar la Mănăstirea Slătioara a avut loc o slujbă cu zeci de preoţi și peste 100 de credincioși.

Nimeni nu mai respectă sfaturile autorităților. A fost cel mai aglomerat weekend de până acum pe litoral, potrivit autorităților. Mii de turiști au ales să petreacă câteva zile libere la mare, mai ales că vremea a fost una plăcută. Petrecerile au fost la ordinea zilei. Tinerii au dansat sâmbătă seară fie în fața cluburilor de pe plajă, fie în mijlocul străii. Nu s-a pus problema respectării distanțări sociale, tinerii s-au înghesuit și au stat unii în alții.

Credincioşii ortodocşi de stil vechi s-au adunat la slujba de sfânta Priveghere de la Mănăstirea Slătioara, sediul Bisericii Ortodoxe de Stil Vechi. Atât preoţii, cât şi pelerinii au ignorat regulile anti-COVID. Slujbele oficiate de personalul de cult, în aer liber (în curtea lăcașului de cult), se desfășoară cu menținerea distanței de 1,5 m între persoane, conform regulilor din starea de alertă, dar din imaginile postate pe Facebook de un credincios se observă că aceasta nu este respectată, potrivit Adevărul.ro.

România a depăşit 26.000 de cazuri de coronavirus, iar Raed Arafat a avertizat că ”dacă nimeni nu vrea să creadă, medicii vor ajunge să decidă cine rămâne în viață și cine nu”.